Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Újpesti aranyérem a strandröplabda idei kiírásában!

Tulajdonképpen komolyabb meglepetés nélkül zajlott a női torna, az eddigi három ob-fordulót megnyerő párosok magabiztosan jutottak a harmadik fordulóba, ahol aztán a rangadón Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina 2:0-ra nyert idei egyetlen legyőzőjük (még a Kispest Openen kaptak ki), Józsa Zsuzsanna és Szabó Dorka ellen. A másik ágon a bajnoki címvédő Lakatos Enikő és Lutter Eszter, Antal Anettet és a két éve bajnok Kiss Viktóriát verték meg ugyanilyen arányban.

A vigaszágon azonban végül a két vesztes páros verekedte be még magát a négy közé, így vasárnap délelőtt Lakatosék Józsáékkal, míg Dömötörék Antalékkal meccselnek majd a fináléba kerülésért.

Ezután a hölgyeknél is óriási párharcok alakultak ki a döntőbe kerülésért: a „gödöllői rangadón” – Lakatos Enikőt leszámítva a GRC versenyzői voltak a résztvevők – a címvédő Lakatos, Lutter kettős csak két-két ponttal bizonyult jobbnak Józsa Zsuzsannánál és Szabó Dorkánál, míg a másik ágon a Dömötör-Mátrai Beáta, Nagy Krisztina duónak gyűlt meg a baja Antal Anettel és Kiss Viktóriával. Utóbbiak ugyanis simán nyerték az első játszmát, igaz aztán még simábban vesztették el a másodikat, s végül 15:10-re a harmadikat is, így létrejött a sokak által várt álomdöntő.

És akkor következett a női finálé, ahol a bajnoki címvédő Lakatos és Lutter az idén két versenyből kettőt megnyerő – az egyik döntőjében ráadásul éppen a mostani ellenfelet győzték le – Dömötör-Mátrai és Nagy lépett pályára. Az első szettben nem volt akkora a küzdelem, Lakatosék rendre két-három ponttal vezettek, s végül nyerték is a játszmát 21:18-ra. A másodikban azonban fej-fej mellett haladtak a párosok, hogy aztán Lakatosék hat, Mátraiék pedig két játszmalabdát is hárítsanak, s 27:27 után utóbbiak két pontot szerezve kiegyenlítsenek. A játék képe a döntő szettben sem változott, végig egymás mellett haladt a két duó, de 14:14 után Lutteréknek volt játszmalabdája, amit aztán Nagy Krisztina outjának köszönhetően ki is használtak, ezzel pedig megvédték bajnoki címüket.

Nők:
1. Lakatos Enikő (UTE), Lutter Eszter (Gödöllői RC)
2. Dömötör-Mátrai Beáta, Nagy Krisztina (Delta RSE)
3. Józsa Zsuzsanna, Szabó Dorka (Gödöllői RC)
4. Antal Anett (Budaörs), Kiss Viktória (Dunakeszi)

Lakatos Enikő:Nyáron először a kispesti pénzdíjas tornán indultunk el ott Esztivel, ahol másodikak lettünk, amit mi sikerként éltünk meg, hiszen előtte csak egyet tudtunk edzeni (nevet – szerk.). Aztán jött az első OB forduló Keszthelyen, ahol szintén másodikak lettünk. Itt „tésztáéktól” (Józsa Zsuzsa beceneve) kaptunk ki 2:1-re a döntőben. Utána elmentem két hétre nyaralni, és amikor visszajöttem akkor egyből mentünk a Sound-ra, amit megnyertünk. Ezután jött a MEFOB, ahol szintén az első helyen végeztünk. Az EFFOT-on a harmadik nap volt a SunRise-os torna, amit szintén megnyertünk. A nyaralásom alatt volt a kispesti OB, ahol nem indultunk. A gödöllői M4 kupán újra Zsuzsával és Dorkával (Józsa Zsuzsa és Szabó Dorka – szerk.) játszottunk, ahol mi nyertünk 2:0-ra. A gyenesdiási OB fordulóban szinten Dorkáék voltak az ellenfeleink a fináléban, ahol ismét mi győztünk. Ezután már csak a mostani nagydöntő volt, ahol indultunk. Az első, szombati napon három mérkőzést játszottunk, mindegyiket 2:0-ra nyertünk meg. Az elődöntőben újra csak Zsuzsáékkal kerültünk szembe, és két nagyon szoros szettben, 21:19-re és 22:20-ra győztünk, így mi jutottunk be a döntőbe. A finálé szintén elég izgalmas volt. Az első szettben szerintem mi irányítottunk és ha jól emlékszem, végig mi vezettünk egy-két ponttal, amit sikerült a játszma végéig megtartani. A másodikban és a harmadikban már felváltva vezettünk. Egyedül az első szettet éreztem, hogy nyerjük, mert ott tényleg mindig mi voltunk előnyben, a többi meg …. így sikerült (nevet – szerk.).

Lutter Eszter:A tavalyi sikerek után (Magyar Bajnoki cím, és válogatottság), idén is összeálltunk Enikővel a homokon, ami a lehető legjobb döntésünk volt. A júniusi versenyeken két második helyezést szereztünk, ahol először a Dömötör-Mátrai/Nagy párostól, majd a Józsa/Szabó párostól kaptunk ki, mindkettőjüktől 2:1-re. Ezt követően egy három hetes szünetet tartottunk, amikor is elmentünk nyaralni, kikapcsolódni egy kicsit. Enikő eközben lehetőséget kapott arra, hogy a válogatottal készüljön, de végül a strandröplabdázást választotta, szerintem teljesen érthető okokból, mellesleg nekem legnagyobb örömömre. A nyaralásunkból visszatérve Enikővel új erőre kaptunk, ugyanis, onnantól kezdve szettveszteség nélkül játszottunk a meghívásos versenyeken, a MEFOB-on, az M4 kupán, és az OB fordulón is, egészen a mindent eldöntő döntőig. Igazából két páros volt, akikről tudtuk, hogy komoly ellenfeleink lesznek a döntőben. A Józsa/Szabó és a Dömötör-Mátrai/Nagy páros. Józsa Zsuzsival és Szabó Dorkával volt szerencsénk többször játszani, míg Beával és Krisztával csak a döntőben találkoztunk. A tavalyi év után, mindenképpen szerettünk volna az aranyéremért küzdeni. A szombati napunk nagyon jól sikerült, viszonylag simán hoztuk a kötelezőt, és így egyenes ágon juthattunk be a legjobb négy páros közé. Vasárnap délelőtt Zsuzsi és Dorka ellen elődöntőztünk. Azt gondoljuk Enikővel, hogy az eddigi legjobb Józsa/Szabó páros ellen játszottunk aznap. Nagyon szoros mérkőzés volt, 100%-os koncentrációt igényelt, ugyanis hiába vezettünk végig egy-egy ponttal, folyamatosan felzárkóztak hozzánk és nem hagyták, hogy két pontnál többel elszakadjunk tőlük. Szerintem nagyon színvonalas és izgalmas elődöntő volt a miénk, és hihetetlenül örültünk, hogy sikerült megnyernünk. A döntő tudtuk, hogy nagyon kemény lesz. A Dömötör-Mátrai/Nagy páros a legrutinosabb ellenfelünk volt idén, akik ellen a legnagyobbat küzdöttünk. Ilyen szoros mérkőzést még sosem játszottunk homokon szerintem, ezt bizonyítja a 29:27-es második, és a 16:14-es harmadik szett. Azt gondolom, hogy a nézők egy igazán jó döntőt láthattak tele izgalmakkal, és rendkívül jó labdamenetekkel. Szerintem mind a négyen minden erőnket beleadtuk ebbe a mérkőzésbe és leírhatatlan boldogság volt megnyerni az aranycsatát. Tavaly sikerült, és idén címet tudtunk védeni, ami hihetetlenül nagy dolog szerintem, tudván, hogy ellenfelünk tavaly nyár óta, télen is homokon készült, Megnyerni a bajnoki címet olyan érzés, amire mindig is vágyik az ember, vagy még annál is jobb! Számomra a tavalyi és az idei nyár, életem két legszebb nyara, és nagyon remélem, hogy Encivel ezt a sorozatot még tovább fogjuk tudni vinni, és fog még lógni bajnoki aranyérem a nyakunkban. Karádi Zoltánnak és Kaszap Tamásnak pedig külön köszönjük a segítséget, mert nélkülük nem valószínű, hogy a dobogó legmagasabb fokán állhatnánk!

Természetesen innen is gratulálunk két egykori játékosunknak, Szabó Dorkának és Józsa Zsuzsinak a bronzéremhez!

(forrás: hunvolley.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41