Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Újabb sajnálatos vereség, ezúttal a Magyar Kupában!

A bajnokság első két fordulójában elkényeztette női röplabda csapatunk szurkolóinkat, hiszen a nyitányon egy 3:0-s Békéscsaba elleni győzelemmel indítottunk, majd 3:2-es lila-fehér sikert hozott a Vasas elleni idegenbeli találkozónk. Azóta sajnos nem sikerült hasonló bravúrt bemutatni, bár mind a két együttessel összehozott minket a sorsolás.

Az elmúlt héten a Békéscsaba kétszer is ellátogatott a Tungsram Csarnokba, egyszer az Extraligában, december 12-én pedig a Magyar Kupában. Sajnos mind a két alkalommal a vendégek örülhettek, így nehéz helyzetbe kerültünk mind a két idei kiírásban.

A bajnoki összecsapásunkon 3:1-re (-19,-22,21,-16), a kupában pedig 3:0-ra (-18,-21,-21) győzött a "Csaba",  de természetesen nincs veszve semmi, hiszen az alapszakasz még csak a felénél jár, az MK-ban pedig jön még egy visszavágó, amin megtörténhet az, ami négy éve összejött .... továbbjuthatunk a legjobb négy csapat közé.

Mielőtt azonban elutaznánk Békéscsabára, Lakatos Enikőékre még egy nagy feladat vár, hiszen most pénteken, december 14-én, 19 órai kezdettel a Folyondár utcában kell a Vasas ellen bizonyítaniuk. A mérkőzés a 2018-as naptári év utolsó bajnoki találkozója lesz, legközelebb - a Magyar Kupa visszavágóját leszámítva - már csak január közepén lép pályára röplabda csapatunk.

Vezetőedzőnk, Kántor Sándor így értékelte a két hazai találkozónkat, és így várja a piros-kékek elleni összecsapást: "Ahogyan lépésről-lépésre haladunk a bajnokság vége felé, a Békéscsaba egyre jobb játékosokat igazol, akik - mint azt az eredmények is mutatják - hozzá tudják segíteni őket a győzelmekhez. Ahhoz, hogy valaki ezt a mostani "Csabát" legyőzze az kell, hogy az első sípszótól az utolsóig nagyon alázatosan játsszon, koncentrálnia kell, és hinni kell abban, hogy meg tudja csinálni. A hit megvan ugyan a csapatban, de azt is meg kell érteniük a lányoknak, hogy ha ők nem tesznek meg mindent a győzelemért a pályán, akkor helyettük más nem tudja megcsinálni. Látom rajtuk, hogy mentálisan megviselte őket a kiesés a Challenge Kupából, de az már a múlt, tovább kell lépni rajta, most a bajnokságra és a Magyar Kupára kell koncentrálni. Azt szoktam mondani, hogy ma azért játszunk, hogy a jövőben majd a múlt történelmét megírjuk. Ez azt jelenti, hogy a ma eredményei befolyásolják majd azt, hogy a jövőben mint gondolnak majd a múltban elért eredményünkről. Most azért játszol, hogy a rájátszásban a legjobb pozícióba kerülj és éremért tudj harcolni. Onnantól kezdve, hogy felmennek a pályára, csak ők vannak. Nekik kell megoldani a legjobb tudásuk szerint egy-egy labdamenetet. Én az oldalvonal mellől tudok nekik segíteni, de bent a pályán csak egymásra számíthatnak. A szurkolók minden körülmények között ott vannak mögöttük, a vezetőség is, a stáb is, már csak nekik kell bebizonyítani, hogy képesek nyerni. Erre jó lehetőség lesz majd pénteken a Folyondár utcában a Vasas ellen találkozó, ahová mindenkit nagy szeretettel várunk."

HAJRÁ UTE!

Képek

Kispest Open 2015 Strandröplabda Torna című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41