Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Új edzővel vág neki női röplabda csapatunk a következő szezonnak

A napokban hivatalossá vált, hogy női röplabda csapatunk komoly erősítéssel kezdi meg a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra, hiszen sikerült mindenben megállapodnunk a tavalyi bajnok Békéscsaba másodedzőjével, Milodanovic Andreaval, aki hosszabb időszakra szerződött klubunkkal.

Új vezetőedzőnk 1997 óta több szerb csapatnál is dolgozott edzőként illetve másodedzőként, többek között az első osztályban szereplő Spartak női felnőtt csapatánál, valamint több korosztályos utánpótlás együttesnél is, 2004 és 2006 között a hazai serdülő válogatott edzője volt. 2012 októberében csatlakozott a Békés megyei kék-fehérekhez, ahol az első csapat másodedzője valamint az U12-es utánpótlás csapat edzője lett és mindkét együttessel aranyérmet szerzett tavaly.

„- Őszintén  mondom, mielőtt idejöttem Magyarországra csak annyit tudtam a magyar röplabdáról, hogy az itteni bajnokság kicsit gyengébb, mint a Szerb – kezdte az interjút az idén 34 éves edzőnk. – Nagy kihívás volt számomra idejönni dolgozni, de pozitívan csalódtam, mert a bajnokság első hat csapata nagyon komoly játékerőt képvisel, rengeteg jó játékossal találkoztam ellenfélként. Úgy gondolom, hogy pár év hasonlóan kemény és kitartó munka után a magyar bajnokság ázsiója emelkedni fog és közelebb fog kerülni az európai elithez. Ami az UTE-t illeti a Békéscsabával nagyon sokszor játszottunk egymás ellen, így tisztában vagyok a csapattal és a játékosok képességével. Örülök, hogy a klubnak egyfajta pozitív hírneve van a röplabdások körében is és sokan szívesen jönnének ide játszani.

Kérdésünkre vezetőedzőnk elmondta, hogy a következő időszakban egy fiatal és lendületes csapatot szeretne kialakítani újpesten.

Úgy gondolom, hogy az első és legfontosabb feladat számunkra most az, hogy hosszú távon egy jó, tartós és fiatal csapatot alakítsunk ki újpesten, akikkel a következő időszakban együtt fogunk dolgozni. Amint ezt sikerült megvalósítanunk, jöhetnek a bajnokságban is a célok. Természetesen szeretnénk újra a tabella első felében végezni, de ehhez egy nagyon kemény munkát kell befektetni mindenkinek. Úgy gondolom, ha ezek megvalósulnak, akkor fokozatosan fogunk fejlődni és jönni fognak az eredmények a bajnokságban is.

Sok sikert kívánunk a csapatnak!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41