Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Strandröplabda utánpótlásban is remekelnek lányaink

Hétvégén Gyenesdiáson megrendezett utánpótlás kupán minden korosztályban nagy létszámban képviselték klubunkat röplabdásaink. Az idén alakult Strandröplabda szakágunk máris szép eredményeket tudhat magáénak.

Sólyom Emesének és Lisztes Lilinek U14-es korosztályban 3.helyezést sikerült elérniük Válogatott II számú csapatában, melyben a Dunakanyar játékosaival Horváth Flórval és Törköly Kingával szerepeltek.
U16-ban 14 páros csapott össze csoportmeccsek formájában, ahol Faragó Anna és Tóth Luca szoros csatában maradtak alul a legjobb 4 közé kerülésért, míg U14-ben is játszott Sólyom Emese Juraszik Szolanzzsal, akik így a 8. helyen végeztek.
U18-as korosztályban hatalmas esővel kezdődtek a versenyek. 11 induló csapat közül több játékosunk is szerepelt, hol "vegyes" hol "tiszta" formában.
Legeredményesebb játékosunk a tavalyi év UP díjazottja Juraszik Patrícia volt, aki idén már Ancsin Brigi társaként aranyéremmel utazhatott haza.
Jeney Kata Császár Norinával 4.helyen, Földi Vivi Róth Annával és Koska Dorina párjával 5.helyen, míg Tóth Luca Faragó Annával 9.helyen végzett. Mindegyik versenyzőnk még bőven korosztályon belüliek, így jövőre is indulhatnak az UP versenyekeny.

A hétvégi utánpótlás strandröplabda ob-n az U18-as lányoknál Juraszik Patrícia és Ancsin Brigitta győzött, így ők szereztek jogot arra, hogy induljanak a hétvégi, budapesti döntőben, a felnőttek között. Az MRSZ honlapján a következő cikket tették közzé a lányokról:

A helyzetnek az a pikantériája, hogy Patrícia indult már két selejtezőn is Ádám Dórával, s mind Kispesten, mind pedig Miskolcon hetedikek lettek. Az így megszerzett 200 ponttal pedig a páros ranglista tizenegyedik helyét foglalták el, azaz vele is indulhatna a döntőn, ahová be is neveztek. Patríciának így viszont választania kellett régi és új társa között.

„Nagyon nehéz döntés volt, a végső szót végül nem is én, hanem edzőm, Buday Balázs mondta ki. Ő úgy ítélte meg az elmúlt egy heti edzőtáborozás és a verseny alapján, hogy Brigivel sokkal jobban mozgunk együtt és sokkal több lehetőség van bennünk. Bízom benne, hogy ezt már a hétvégén bizonyítjuk is és sikerül a hetedik helynél jobban szerepelnünk.”

Ugyan még mindig csak 15 éves, de már tavaly is döntőt játszott az U18-asok között, igaz, akkor még Tishler Ráhel volt a párja, míg korábban húgával értek már el negyedik helyet ugyanebben a korosztályban, tavaly pedig indult az észtországi ifjúsági olimpiai selejtezőn is.

„Nyolc éve röplabdázom már az UTÉ-ban, illetve annak jogelődjeiben. Voltam már korosztályos válogatott is teremben, de hozzám mindig is közelebb állt a sportág strandváltozata és én a későbbiek folyamán inkább erre a szakágra szeretnék majd koncentrálni.”

Új párja, Ancsin Brigitta ugyan egy évvel idősebb társánál, de strandröplabdában hozzá képest újoncnak számít.

„Én kilenc éve röplabdázom, s ugyancsak az UTE elődjeiben játszottam. Innen is az ismeretség Jupával, hiszen hat évig voltunk csapattársak. De a strandröplabdával csak tavaly nyáron kezdtem ismerkedni, s akkor is csak edzés szinten űztem. De nagyon megtetszett nekem ez a szakág is és idén már komolyabban is foglalkoztam vele. Ugyan csak egy hete készülünk együtt, de úgy érzem, hogy hosszabb távon komolyabb eredmények is lehetnek még kettőnkben.”

Brigi édesapja amúgy nem más, mint Ancsin László, a sokszoros válogatott jégkorongozó, s így a hétvégi döntőben ketten is képviselik a családot, hiszen unokatestvére, Ancsin Kitti az egyik legnagyobb esélyesnek számít majd. Az utánpótlás ob-n ő is az UTE színeiben indult, de teremben ő a KRA játékosa.

„Három éve igazoltam el Újpestről, s teremben idén megnyertük a serdülő országos bajnokságot, egy éve pedig ezüstérmesek lettünk. Én nagyon szeretek teremben játszani, de mint mondtam, a strand is nagyon tetszik, úgyhogy most igyekszem párhuzamosan űzni mindkettőt. Szerencsére egyelőre jól megférnek egymás mellett. Ami a hétvégi felnőtt döntőt illeti, még sosem indultam felnőtt versenyen, úgyhogy igazából nincs tapasztalatom. De ennek előnye is van: engem sem ismernek az ellenfelek. Mindenesetre igyekszünk majd meglepni az ellenfeleinket.”

Forrás: MRSZ


GRATULÁLUNK LÁNYOK A KITARTÓ MUNKÁTOKHOZ ÉS A
SZÉP SIKEREKHEZ !!!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41