Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

NÉMETH HANNÁVAL ERŐSÖDÜNK

Fejlődni és bizonyítani szeretne fiatal igazolásunk

Az augusztust már a csapattal töltötte fiatal tehetségünk Németh Hanna, aki Szegedről költözött a IV-ik kerületbe.

UV: Mesélj magadról kicsit, mikor kezdtél röplabdázni, hogy talalkoztál a sportággal, milyen poszton játszol?
NH: 10 évesen kezdtem el röplabdázni, az egyik volt osztálytársam anyukája, Szél Márti bíztatására, akinek ezúttal is nagyon hálás vagyok. Előtte néptáncoltam és szertornáztam, úgyhogy elég éles váltás volt. Egyből nagyon megtetszett ez a sportág amit azóta is töretlen kedvel űzök.
Az U15-ös válogatottban feladó átlóként lettem beállítva és azóta is ezen a poszton játszok. (Nagyon ritkán, ha szélsőütő poszton volt hiány, azon is játszottam.)

UV: Miért döntöttél a váltás mellett és miért az Újpest? Csapat, lakhely, iskolavaltás egyidőben, egyedül költöztél Budapestre?
NH: Szerettem a szegedi egyesületet és a csapattársaimat is, ezért nehéz volt a döntés, de motivált a fejlődési lehetőség, így úgy éreztem lépnem kell, hogy közelebb kerüljek a céljaimhoz és komolyabb kihívások elé állíthassam magam. Úgy érzem, hogy itt Újpesten erre nagyon jó lehetőségem nyílik. Másrészt tovább tanulni is valószínű Pesten fogok.
Az egyesület által biztosított lakásban lakunk már 2-en, Szabó Lilivel és később érkezik majd a 3-ik lakótársunk.
A szüleim otthon maradnak, egyedül költöztem fel Pestre. A költözés miatt iskolát is váltottam, a Csokonaiban fogom a középiskolás utolsó évemet befejezni. Viszont spanyol nyelvből (mivel ez a második nyelv nincs a Csokonaiban) vendégtanulóként a szegedi iskolában maradok. Ennek azért is örülök, mert nagyon jó osztályom és osztályfőnököm volt ezalatt a 3 év alatt és így marad egy kisebb kötelékem a lenti iskolával.

UV: Már folynak az edzések, megismeritétek egymást a csapattal, bár sokukat ismered már a válogatottból is. Hogy érzed magad Újpesten?
NH: Igen, egy jó pár csapattársamat már ismertem ezelőttről is. Eddig nagyon pozitív benyomások értek. Élvezem az edzéseket, a csapat is nagyon befogadó és egyre jobban kezdem otthonosan érezni magam ezen a környéken.

UV: Milyen célokat tűztél ki a szezonra magad elé?
NH: Szeretném a belém fektetett bizalmat meghálálni és mind az edzéseken mind a meccseken a legjobb formát kihozni magamból. Valamint lehető legtöbbet fejlődni és tanulni az év során, hiszen erre teljes mértékben adottak a lehetőségeink.

Sok sikert Újpesten!

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41