Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Már csak egy győzelem kell a továbbjutáshoz!

Akárcsak a múlt héten, úgy most is csütörtökön, idegenben lépett parkettre női röplabda csapatunk. Ellenfelünk továbbra is a TF gárdája. A tét az volt, ki szerzi meg a vezetést a három győztes mérkőzésig tartó párharcban. A találkozón készült képeket IDE kattintva tudja megtekinteni!

Aluprof-TF-Budapest–UTE 0:3 (–19, –18, –16), a rájátszás állása: 2:1 a javunkra

A mérkőzés első szettjében nem egyszerűen leptük meg ellenfelünket. 1:4 után egészen 2:11-ig nem találták a fogást rajtunk, folyamatosan lépett el együttesünk. 4:15-nél, majd 5:17-nél elhittük, hogy ez egy sima játék lesz, de sajnos ellenfelünk a legjobbkor kapta el a fonalat és a hibáinkat kihasználva elkezdett felzárkózni (8:18, 11:18, 16:18). A technikai szünet után „felébredtünk”, majd amíg mi hét pontot hoztuk, addig a TF csak hármat, így 19:24-re nyertünk és 0:1-ra vezettünk összesítésben.

A második játszma eleje egy hullámvasút volt, ahol a hazaiak vezettek (1:0), majd fordítottunk (1:4), de innen is visszavették a vezetést (5:4). Ezután visszaállt a világ rendje és bár maximum csak négy ponttal, de nálunk volt az előny (8:12). Felzárkózás, ellépés, újra közelítettek, újra megléptünk. Egészen 17:18-ig nem sikerült nagyobb arányban meglógnunk, ekkor azonban Józsa Zsuzsa hat nyitásának köszönhetően már csak egy pont kellett a szett megnyeréséhez (17:24). Ekkor még egy pontot szereztek a hazaiak, utána azonban mi is, így 18:25-re nyertünk, így már 0:2-re vezettünk.

A harmadik szettben mi vezettünk (0:1, 1:2), majd újra előny a hazai csapatnál (4:3), amire egészen a 9:10-ig nem tudtunk válaszolni. Ekkor megint felváltva volt az előny mindkét csapatnál, majd 14:15 után Lakatos Enikő nyitásainak köszönhetően 15:21-re húztunk el. Ellenfelünk megroppant, erejükből csak a szépítésre futotta, de 16:25 és 0:3-ra győztünk, így a három nyert mérkőzésig tartó rájátszásban 2:1-re vezetünk.


Reményeink szerint a mindent eldöntő találkozóra vasárnap, március 29-én, 17 órai kezdéssel kerül sor a Tungsram Csarnokban. Mindenkit nagy szeretettel várunk a találkozóra.

Milodanovics Andrea:Ismét egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a TF ellen. Azt kell, hogy mondjam, számunkra ez volt a legfontosabb mérkőzés az egész szezonban, talán még a Magyar Kupa bronzmérkőzésénél is fontosabb volt. Gratulálok a lányoknak, mert mindent betartottak, amit megbeszéltünk a találkozó előtt. 2:1-re vezetünk, de még mindig nincs vége a párharcnak. Vasárnap is harcolni kell, ehhez viszont – akárcsak eddig – szükségünk van a szurkolókra is, akik eddig is maximálisan kitettek magukért. Kérem őket, hogy vasárnap is jöjjenek ki, hozzanak minél több embert és teremtsünk egy nagyszerű atmoszférát a Tungsram Csarnokban is.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41