Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Lakatos Enikő a csúcsra ért

Hétvégén véget ért az Országos Strandröplabda bajnokság döntője, melyben több UTE-s lányunk is szerepelt.
A döntőbe kerülésért az első helyen kiemelt Lakatos Enikő és Lutter Eszter játszott Ancsin Kitti-Józsa Zsuzsanna párosunk ellen. A mérkőzést Lakatos Enikőék nyerték 2:1-re, így eldőlt, hogy ők játszhatják a döntőt a másik ágon győztes Szombathelyi testvérpáros ellen, melyet 2-0-ra meg is nyertek és ezzel nem csak a bajnokság első helyezését hanem az stradröplabda Olimpiai selejtező következő körében való indulási jogát is kivívták.
A dobogó harmadik helyéért való küzdelemben Dömötör Mátrai-Nagy párossal szemben (2-1)nagy csatában maradtak alul Ancsin Kittiék így az utolsó forduló sajnos nem hozott érmes sikert párosunknak.
Összesítésben 2 mestertorna győzelemmel, 1 harmadik és a döntő 4 helyével zárták az idei strandröplabda bajnokságot.
Szintén az UTE színeiben játszó Szabó Dorka párjával 4 közé jutásért kapott ki Lakatos Enikőéktől így 5.helyen zárta a strandröplabda idényt.

Lakatos Enikő még most is csak 20 esztendős, de tavaly már ezüstérmes volt, akkor az egyik mostani, döntőbeli ellenfél, Szombathelyi Szandra oldalán. Idén azonban a csúcsra ért.



„Egy nagy álmom teljesült a mostani aranyéremmel, de azért van ennél még feljebb is. A válogatottal szeretnénk kiharcolni a továbbjutást Dániában, a Kontinentális Kupa második fordulójában.”

A mieink a házigazdák mellett Szlovéniával, Luxemburggal és azzal az Izlanddal kerültek egy csoportba, amelyet az első fordulóban magabiztosan legyőztek. Innen majd az első két válogatott jut tovább a harmadik fordulóba.

„A sorsolást elnézve egyáltalán nem tűnik lehetetlen feladatnak és akkor majd valamikor tavasszal következhet az újabb forduló. Bízom benne, hogy új klubomban is pozitívan állnak a válogatottbeli ambícióimhoz. Én amúgy jobban szeretem a strandröplabdát, de nálunk ez még nem megy a terem nélkül.”

Lakatos Enikő az előző bajnokságban a negyedik helyen végző Aluprof-TF játékosa volt, de éppen hétfőn egyezett meg az UTE vezetőivel, hogy a következő idényben náluk folytatja majd pályafutását.

„A másik álmom, hogy teremben is bajnok legyek. Az persze nem biztos, hogy ez már a következő idényben teljesülni fog, de ki tudja. Most egy elég erős csapat jött össze Újpesten, egy remek edzővel, szóval bármi előfordulhat.”

Forrás: MRSZ


GRATULÁLUNK LÁNYOK!!! HAJRÁ UTE!!!

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41