Dátum: 2024 május 19. (vasárnap) | Ivó, Milán

hírek

LÉPÉSELŐNYBE KERÜLTÜNK

LÉPÉSELŐNYBE KERÜLTÜNK

Az ötödik helyért folytatott párharc harmadik mérkőzésén lépett pályára csapatunk, Nyíregyházán. A szerdai találkozó teljesítményét magabiztos játékát átmentve sikerült is győzni. Az így kiharcolt lépéselőnyünk eredménye pedig az lehet, hogy hétfő esti meccsünk lehet az szezon utolsó mérkőzése, vagyis lezárhatjuk a párharcot.

Ellenfelünk agresszívan, mi pedig álmosan érkeztünk meg a mérkőzésbe. Nemigen találtuk meg a mérkőzés ritmusát, ellenfelünkön pedig a nagy akarás, rengeteg hibát is hozott, úgy vezettünk 10-8-ra hogy abból csak 4 pontot csináltunk meg mi. Fogadásuk pocsék volt, nemigen tudtunk rá építeni, egyedül blokkjainknak és Whitney szereváinak köszönhettük, hogy fokozatosan el tudtunk lépni, és növeltük az előnyt. (16-12, 20-13) A magabiztos előnyre aztán kicsit ráültünk, 23-18-nál még időt is kellett kérni. Innen egy pontot még engedtünk, de stílszerűen rengeteget hibázó ellenfelünk egy nyitásrontásával vittük el a szettet. (25-19)

A második szettben már sokkal stabilabb nyitásfogadást produkáltunk, aminek meg is lett az eredménye, remek támadásokat vezethettünk. A nyírségiek támadásban megtartották agresszivitásukat, így a csapatok 6-6-ig fej-fej mellett haladtak. Innen aztán a remekül játszó Kilyénfalvi és Kindelan támadásainak köszönhetően sikerült meglépni. 11-7-nél ellenfelünk már eligazítást is tartott. Chylinski mondanivalója azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így az első szettben megszokott állások jöttek a kijelzőn: (16-12, 19-13) 19-re azonban nem tudtunk lapot kérni, három ponttal zárkózótt a FATUM, de kubai különítményünk nemigen adott beleszólást a szett lezárásába, Kindelan kétszer, Whitney háromszor ütött pontot, amit Ambrosio blokkja és Moreno szemfüles ledobásával meg is nyertünk. (25-19)

A harmadik szettben felforgatott felállást láthattunk a túloldalon. Egykori kiváló centerünk átló poszton jött vissza a kezdőbe, míg a bajnokság legponterősebb játékosuk Kocic először a szezonban a cseresarokba kényszerült. Szerencsére jól reagáltunk a szerkezeti változtatásra, és ellentmondást nem tűrően előbb 10-4-es állást varázsoltunk, hogy aztán egészen komoly megtorpanást mutassunk be, és fokozatosan leadva a pontjainkat 14-14-es állást kanyarítsunk fel a táblára. Az egyenlítés azonban felpaprikázta a lányainkat, főleg Milanovát, aki két jó blokkjával és támadásával azonnal jelezte, nem szeretne negyedik szettet játszani. Ehhez a fórumhoz csatlakoztak a többiek, ki blokkban, ki támadásban és szépen, lassan helyreállították a szett eleji különbséget: 23-17-nél újra hattal mentünk. A jól játszó Jeremic még szépített, sőt Antivéro ütése és Milanova hibája után 23-20-nál még időt is kellett kérnünk. A pár perces nyugtató szusszanás után viszont gyorsan pont került a mérkőzés végére, második szettlabdánkat Whitney keresztütése érvényesítette: (25-21)

Horváth András így értékelte a látottakat:

Célunk az volt hogy elvegyünk a Nyíregyháza pályaelőnyét, örülök hogy ez sikerült. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy hazai pályán ezt a párharcot lezárjuk.

 

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41