Dátum: 2022 június 27. (hétfő) | László

hírek

GYŐZELEMMEL INDÍTOTTUK AZ MTK ELLENI PÁRHARCOT

3:0-ÁS GYŐZELEMMEL INDÍTOTTUK AZ MTK ELLENI PÁRHARCOT

UTE – MTK Budapest 3:0 (25:21,25:10,25:21)

A budapesti párharc MTK vezetéssel indult (0:3). A remekül védekező ellenfél a szett elejét irányítva haladt előre (6:8). Ám lányaink gyorsan tudtak reagálni a kék-fehérek harcos játékstílusára, és Koleva ütésével átvették a vezetést (11:10). Ezt követően a hosszú labdamenetek közepette fej-fej mellett haladt a két csapat (19:19). A végjátékban lányaink produkáltak fegyelmezettebb játékot, és agresszív támadásaikkal behúzták az első szettet.

A második játszma eleje szintén szoros játékot eredményezett a két gárda között (9:8). Ám ezután együttesünk ritmust váltott, és jól helyezett ütéseivel 5 pontos előnyt kovácsolt (13:8). Lányaink az irányítást ezután sem engedték ki a kezeik közül (17:8). Meghúzott nyitásaik nagyszerűen működtek Leiszt Máté csapata ellen, így a második szett kimenetelében már egyetlen kérdést sem hagytak a lila lányok.

A harmadik etap az előzőekhez hasonlóan kiegyenlített küzdelmet hozott a két csapat között (5:5). A látványos védekezésekkel teletűzdelt labdamenetek során mindkét gárda foggal-körömmel ragaszkodott a szett megnyeréséhez (15:14). Ám annak köszönhetően, hogy lányaink koncentráltabb játékra kapcsoltak, sikerült három ponttal elhúzniuk (19:16). A folytatásban az MTK blokk- és támadásmunkája hatékony volt, így egyenlített a kék-fehér alakulat (19:19). A véghajrában lányaink küzdő mentalitással akartak pontot tenni az összecsapás végére. Ennek meg is lett az eredménye, Koleva bombájával a 3. játékrészt is csapatunk nyerte meg. Ezzel szettveszteség nélkül hoztuk a három nyert mérkőzésig tartó csata első meccsét.

Horváth András nyilatkozata: „Azt gondolom ezután az összecsapás után a legfontosabb dolog az az, hogy ezt a mérkőzést sikerült megnyernünk. Tudjuk, hogy ez még csak a párharc első meccse volt, ezért továbbra is a lehető legagresszívabban kell játszanunk. Örülünk annak, hogy nyertünk és köszönjük azoknak, akik támogattak bennünket. Reméljük, szombaton is minél több szurkolóval tudunk találkozni kint az MTK pályán.”

Szombaton folytatás 16:15-kor idegenben!

Hajrá LILÁK!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41