Dátum: 2024 június 20. (csütörtök) | Rafael

hírek

EZÜSTESŐ A RÖPISEKNÉL

EZÜSTESŐ HÉTVÉGÉN – AZ ORSZÁG MÁSODIK LEGJOBB CSAPATA LETTÜNK U15 ÉS U12 KOROSZTÁLYBAN

20240529-BORITO

A hétvégén megkezdődtek a korosztályos országos bajnokságaink. Péntektől-vasárnapig ay U15-ösök Békéscsabán, míg szombaton az U12-esek hazai pályán léptek pályára. Legnagyobb örömünkre mindkét bajnokságban döntőbe jutottunk, így éremnek örülhettünk.

U15

A pénteki csoportmérkőzéseket magabiztosan megnyerte a hazai alakulatok ellen. A B csoport győztesként így bejutott a legjobb négy csapat közé, ahol az elődöntőben a Nyíregyáza következett. A Nagy Julianna vezette U15-ös lányaink egy kicsit megizzadtak, a stabil első szett után a második kicsúszott a kezünkből, de a harmadik és negyedik szettben ismét magabiztos játékot mutattunk, amivel bejutottunk a az Országos Döntőbe, ahol ay egész évben veretlen, sőt szetteket is alig veszítő VASAS várt ránk. A Dávid és Góliát harcaként titulált döntőben alaposan megleptük a piros-kékeket, hiszen az első játszma végén még vezettünk is, azonban egy-két kisebb hiba miatt ellenfelünk nyerte a játszmát, 23-25. A második szett teljesen az első tükörképe volt: izgalmas labdamenetek, hatalmas fordítások, és ismét rosszkor jövő hibák a játékunkban, 23-25. A harmadik játszmát egy hangos lelkesítés előzte meg, hiszen most kellett ezer fokra feltüzelni a gyerekeket. 6-6 állásig nagyon jól ment, ahogyan az előző szettekben, azonban sajnos elfáradtunk, és a Vasas ha nehezen is de érvényesítette a papírformát, behúzta a szettet, és ezzel az aranyérmet is.

Kotsits Attiláné U15-ös Országos Bajnokság Döntő, Békéscsaba, Röplabda Akadémia

Eredmények:

2024.május 24. péntek, B csoport

BRSE U15 KÉK – UTE U15 LILA 0-3 (18-25, 19-25, 25-27)

BRSE U15 FEHÉR – UTE U15 LILA 0-3 (15-25, 18-25, 19-25)

2024.május 25. szombat, elődöntő:

Nyíregyháza – UTE U15 LILA 1-3 (17-25, 25-21, 10-25, 14-25)

2024.május 26. vasárnap, 1 helyért:

VASAS SC U15 PIROS – UTE U15 LILA 3-0 (25-23, 25-23, 25-11)

Játékoskeret: Szabados Emma, Horváth Norina, Ronyecz Renáta, Honti-Majoros Kármen, Bosch

Rebeka, Nagy Rebeka, Kling Dóra, Meltzner Olívia, Schmidt Anna, Kovács Petra, Kecskeméti

Lorina, Nagy Katalin, Vas Tamara, Szüle Anna, Kliment Anna, Czuk Bodza, Borsi Emília

Vezetőedző: Nagy Julianna

Másodedzők: Horváth-Ancsin Kitti és Czímer Attila

Erőnléti edző: Beszterczei Attila

Nagy Julianna így értékelt:

A szezon elején nem is számítottam rá, hogy egy ilyen eredmény közelében is lehetünk a végén. A gyerekek egész évben, meccsről-meccsre egyre jobban teljesítettek, így megérdemelten kerültünk

az országos döntőbe, ahol szerintem a 2. helyezés egy elfogadható eredmény. Köszönöm a gyerekeknek az egész éves munkát, a szülőknek a szurkolást, a stábnak a segítséget!

U12

A hazai rendezésű országos döntőben a B csoportban kaptunk helyet. Már az első mérkőzés is komoly izgalmakat hozott, de sikerült legyőznünk a Békéscsaba Kék csapatát. A Nagybajom ellen folytatódott a program, ahol nagy csatában ugyan, de alulmaradtunk a somogyi csapattal szemben, így a csoport második helyével a keresztjátékba kényszerültünk, ahol a BRSE másik Fehér csapatával mérkőztünk meg a elődöntős helyért. A sorozatos csúszásoknak köszönhetően már bőven benne voltunk a délutánban. Óriási küzdelemben sikerült legyőznünk őket, bekerültünk így az ország négy legjobb csapata közé, amit álmunkban sem gondoltunk, de az álom itt még nem is ért véget. A csapat nagyjából húsz perc pihenő után már az elődöntőt játszotta, ahol papíron a legerősebb ellenfélel, az alap- és középszakasz győztes Szombathellyel kellett megküzdenünk. Már 1:0 -ra vezetett az ellenfél, de a lányok nem adták fel. Óriásit küzdve magukért és egymásért behúzták lányaink a második szettet, és kiegyenlítettek. A döntő játszma heroikus küzdelmet hozott, az utolsó 26. pont a miénk lett, amivel bejutottunk a döntőbe. MIntegy három órás csúszásnál tartottunk, a döntő este 8 körül kezdődött csak el. Visszavágó a Nagybajom ellen. Az első szett nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, de a második szettben már mi irányítottunk, ám ez kevés volt a győyelemhez. A Nagybajom lett a bajnok, de bennünk is óriási öröm és büszkeség van, hiszen az ország második legjobb csapata lettünk, egy ezüstérem boldog tuajndonosai lettek a lányok.

U12 KISMINI Országos Döntő, Budapest, UTE Csarnok

Eredmények:

B csoport

UTE U12 LILA – BÉKÉSCSABAI RSE KÉK 2-1 (25-10, 24-26, 25-22)

UTE U12 LILA – NAGYBAJOMI DIÁK RÖPLABDA SC – PIROS 0-2 (26-28, 17-25)

Keresztjáték

UTE U12 LILA – – BÉKÉSCSABAI RSE FEHÉR 2-0 (25-19, 25-20)

Elődöntő

UTE U12 LILA – SZOMBATHELYI SPORTISKOLA (SZOSI) A 2-1 (24-26, 25-21, 26-24)

1 helyért

UTE U12 LILA – NAGYBAJOMI DIÁK RÖPLABDA SC – PIROS 0-2 (13-25, 23-25)

Az ezüstérmes csapat tagjai:

Szegi Júlia, Kesztyűs Adrienn, Fábián Márta, Stefik Elena, Gyulai Fanni, Marosi Nikolett, Nagy-Major Adél

Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna

Másodedző: Vigh Ivett

Selmeczi Zsuzsanna nyílatkozata:

Álmaimban sem gondoltam volna hogy első szezonunkban Országos Bajnokság döntőjének döntőjét fogjuk játszani,de ha az egész éves hozzáállásuka t nézem megérdemelték úgy dolgoztak egész szezonban az edzéseken mit egy profi felnőtt játékos, nem volt olyan feladat amit ne csináltak volna meg teljes odaadással. Csak akkor hiányoztak edzésről ha lázas betegek voltak.A szülőknek is nagy dicséret hiszen sokszor az előtérben végezték a munkájukat csak hogy a gyermekük pontosan tudjon az edzésre érkezni.Köszönöm nagy élményt kaptam amit nem lehet elfelejteni,köszönöm.

Képek

Övvizsga 2019.február 11-én című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41