Dátum: 2021 december 8. (szerda) | Mária

hírek

ERŐTŐL DUZZADÓ JÁTÉKRA KÉSZÜLNEK

A minden eddiginél fiatalabb játékosokból álló női röplabdacsapatunk vezetőedzője, Horváth András harcos, szívvel-lélekkel küzdő együttest ígér az idei szezonra. A Extraliga ezen a hétvégén rajtol, az Újpest az első mérkőzését hazai pályán játssza szombaton 18 órakor a DVTK ellen. 

 

Az Extraliga nyitó sajtóeseményén elhangzott, hogy a bajnokság mezőnye sokat erősödött, mi erről a véleménye?

 

Teljesen egyetértek. A tavaly is erős csapatok nem gyengültek meg, és van egy-két olyan együttes, amelyik pedig egyértelműen feljebb lépett. Mondhatnám példának a Balatonfüredet, amelynek már 8-9 légiósa van. Sokkal kevesebb tavaly sem volt nekik, de erre a szezonra sikerült minőségibb külföldieket igazolniuk, és olyan magyar játékosok is kerültek hozzájuk, akik meghatározók lehetnek. A tavalyi női Extraliga is egy erős bajnokság volt, de az idei még erősebb lesz, egyébként pedig úgy látom, hogy idén férfi vonalon is tovább fog erősödni a színvonal.

 

Hol lehet a helye az UTE-nak az idei női Extraligában?

 

Tavaly is egy elég fiatal csapattal szálltunk harcba, idén egy kicsit még fiatalabbak lettünk. Olyan csapatot szeretnénk kialakítani, amelyik mindent megtesz a győzelemért. Szívünket, lelkünket kell felvinni a pályára. Szerintem lehetünk majd elől a bajnokságban, és szoronghatunk meg akár nagycsapatokat is. A mi összetartásunk sok erőt adhat, így biztos vagyok benne, hogy játszunk majd jó mérkőzést akár a legjobbak ellen is. A felkészülés alatt is látszott, hogy 20 pontig szinte bárki ellen jók vagyunk, de egyelőre még nem tudjuk az éles helyzetekben befejezni a játszmákat, mert kapkodunk. Ez a képesség majd a rutinnal jöhet meg. 

 

Ez volt a tanulsága a felkészülési tornákon mutatott játéknak?

 

Folyamatosan lépkedtünk előre, az biztos. Mérkőzésről mérkőzésre, szettről szettre kezdi a csapat megérezni, hogy hogyan lehet élvezni ezt a játékot. Időnként már tudunk örömmel, de küzdve röplabdázni, ezt mutatta meg például a felkészülés hajrájában az MTK elleni meccs is. A kék-fehérek egy szorgosan védekező csapatot alkotnak, mégis sikerült nekünk több labdát felszedni, mint nekik. Van már egy játékunk, amit kialakítottunk, most ezt kell stabilizálni, aztán tudunk előrelépni gyorsaságban, utána megpróbálhatunk több kombinációt belevinni a röplabdánkba. 

 

Összeségében úgy érzi, hogy a mi csapatunk is tudott erősödni tavaly óta?

 

Lendületesebb, energiával telibb csapatot hoztunk össze. Jöttek jó nevű játékosok, például Gyimes Zsófi, aki a magyar válogatott kezdő centere volt az Európa-bajnokságon. Igazoltunk a DVTK-ból tehetséges fiatal liberót, és a többi fiatal játékosunk is sokat fejlődött. Az még egy feladat, hogy megérezzük, az adott szituációkban kinek kell a vezér szerepét betölteni a pályán. A legidősebb játékosunk 24 éves, a legfiatalabb pedig 16, szükségünk van még egy kis időre, hogy ez kialakuljon. 

 

Mit vár a DVTK elleni nyitómeccstől, és attól, hogy végre újra szurkolók előtt játszhatnak?

 

Arra számíthatnak szombaton a szurkolók, hogy másfél évnyi zártkapu után igyekezni fogunk a legjobb arcunkat mutatni. Nyilván van bennünk izgalom és drukk, de ezeken hamar túl leszünk, agresszív, erőtől duzzadó játékra készülünk. Alig vártuk, hogy olyan mérkőzésen szerepelhessünk, aminek a hangulata nem olyan, mint egy edzőmeccsnek, az UTE-nak ugyanis hagyományosan nagy erőssége a szurkolótábora. A drukkereink sokat segíthetnek, képesek átlendíteni bennünket a holtpontokon, és tudják fanatizálni a játékosainkat. Az a célunk, hogy egy olyan csapattá váljunk, amelyik megérdemli a szurkolást, amelyik a győztes és a vesztes mérkőzések után is úgy jöhet le a pályáról, hogy elmondhatja, mindent megtett a siker érdekében. 

Képek

Atlétikáink őszi edzőtáborokban című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41