Dátum: 2024 március 2. (szombat) | Lujza

hírek

AZ ÖRÖK RIVÁLIST FOGADJUK

AZ ÖRÖK RIVÁLIST FOGADJUK

A diósgyőri sikerünk és egy hét szünet után folytatódik az Extraliga, a hátralévő három mérkőzésből a következő kettő hazai pályán lesz. Sorrendben most szombaton, (2024. január 20-án) a FATUM-Nyíregyháza csapatát fogadjuk.

Ellenfelünk jó szériával fog megérkezni hozzánk, hiszen amióta az új vezetőedző, a lengyel Adrian Chylinski, (aki nem mellesleg a magyar női válogatott másodezője is egyben) irányítja a csapatot még nem kaptak ki. A négy mérkőzés óta tartó győzelmi széráiban kétszer a DVTK-t, egyszer-egyszer a Szent Benedeket és kupaellenfelünket a KNRC-t győzték le, s 19 ponttal az ötödik helyen pont előttünk foglalnak helyet a tabellán. A Nyíregyháza színeiben jól ismert játékosok fognak újra a lila pályánkra lépni szombaton. A szurkolóinknak nem kell bemutatni az egykori kolumbiai centerünk Carabali ponterős játékát, aki három évig erősítette csapatunkat, majd egy két éves franciaországi légióskodás után tért vissza Magyarországra, Nyíregyházára. Minden bizonnyal ott lesz a pályán nyíregyházi nevelésű Szabó Lili is, aki az elmúlt két évben szintén nálunk játszott. A FATUM-ot erősíti továbbá az extraliga legponterősebb játékosa is Nina Kocic személyében. A szerb átló jelenleg 6 pont/meccses statisztikával rendelkezik. Hozzájuk csatlakozik még a jó képességű brazil feladó, Ana Falvia Galvao és a válogatottunk első számú liberója Tóth Fruzsi is.

Annak ellenére hogy az odavágón történelmi sikert aratva győztünk ellenünk, nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen az új edző érkezésével új energiák, és új mentalitás is érkezett, amit az elmúlt meccsek sikerei alá is támasztanak, erős ellenféllel lesz dolgunk. Azóta csapatunk is erősödött, Milanova érkezésével néhány játékelemben javultunk, ami a DVTK ellen már a számokben is megmutatkozott. A lányok kemény héten vannak túl, és sikerre éhesen várják a mérkőzést. Szeretnének bizonyítani, hogy a hazai pálya valóban előnyt jelent számunkra, és a bajnokság finisében egyre élesebb formát lássanak a szimpatizánsok.

Csapatkapitányunk Boskó Ágnes is bizakodóan nyilatkozott:

„A Nyíregyháza ellen egy szoros mérkőzésre számítok. Az alapszakasz első körében sikerült nyernünk ellenük, ami kiegészítve a legutóbbi győzelmünkkel erőt kell hogy adjon nekünk! Októberi mérkőzésünk óta történt ott egy edzőváltás, ami új lendületet adott a Fatumnak, de ez sem szabad, hogy megállítson minket. Abban biztos vagyok, hogy nekünk egy jó felkészülés lesz a pár nappal későbbi nagyon fontos kupameccsre. Remélem, hogy megint sokan kilátogatnak szombaton Újpestre bíztatni minket és egy jó hangulatú meccs végén mi tudunk majd örülni”

A mérkőzés szombaton (2024.01.20.) 19:00-kor kezdődik, amit a hunvolley.tv is közvetít. Előmérkőzést fiókcsapatunk játszik a VASAS csapatával 15:00-tól. Nézőink a helyszínen tudnak majd jegyet váltani, parkolásra pedig a TÁBOR utcai csarnok melletti parkolóban ingyenesen van lehetőség. Legyünk minél többen, az év első hazai mérkőzésén, hajrá LILÁK!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41