Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Véget értek a röplabda alapszakasz küzdelmei!

Vasárnap délután a Vasas elleni bajnoki mérkőzéssel véget ért a 2016/2017-es bajnokság alapszakasza. Az utolsó nap is voltak még nyitott kérdések a tabella sorrendjét illetően, de az összecsapások után véglegessé váltak a rájátszás párosításai.

UTE – Vasas Óbuda 0:3 (–15, –19, –19)
Budapest, Megyeri út, 300 néző
Vezette: Mezei, Halász

UTE: Ancsin, Miklai, Nagy, Dégi, Varbanova, Headen
Csere: Kötél D. (liberó), Háfra, Hajós, Bezsandolszka
Vezetőedző: Valics György

Vasas: Sklar, Szedmák, Németh, Rountree, Hardy, Kontura
Csere: Lévai (liberó)
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Az első szettben a vendégek szerezték meg a vezetést, majd 2:2-is és 3:4-ig szoros volt az állás. Ezután sajnos ellenfelünk jobban koncentrált, és az első technikai szünetben 3:8-ra vezettek. Ezt követően, bár maradt a három-négypontos vezetést, elkezdtünk felzárkózni (8:12, 10:13), de ez megint csak ideig-óráig működött, és a piros-kékek agresszívabb és keményebb játéka után a második szünetben már 12:16 állt az eredményjelzőn. Innentől kezdve kezdett szétesni a játékunk, néha volt egy-egy felcsillanásunk, de komoly ellenállást nem tudtunk jelenteni a Vasasnak, így 15:25-re nyertek, és összesítésben 1:0-ra vezettek.

A második játékrész eleje megint nem a legjobban sikerült a mi szemszögünkből, hiszen 0:3 után szereztük az első pontunkat. Innentől kezdve felváltva voltak eredményesek a gárdák, majd a technikai szünetben 4:8-ra ment a Vasas. Ekkor – egészen 10:14-ig – egy-egy pontot szerezve mentek előre a csapatok, majd a második technikai pauzában 10:16-ra vezetett a vendég együttes. Ekkor átvettük a játék irányítását, és egészen 16:18-ig zárkóztunk, amikor is ellenfelünk időt kért. 17:21-nél mi is kikértük az egyiket, majd 19:24-nél a másodikat is. Sajnos az utolsó pont a Vasasé volt, így 19:25-re nyertek, és 2:0-ra vezettek.

Bár a harmadik szettben is a vendégek szerezték meg az első pontot, most nem hagytuk ellépni őket, így 2:5 után 5:8 volt az állás oda. Ekkor megint fordult a kocka, feljavult a játékunk, és 13:13-nál ismét egált mutatott az eredményjelző. 13:15-nél időt kértünk, majd a második technikai szünetben 14:16 volt az állás. Ekkor újra visszavette a kezdeményezést a vendég együttes, majd 17:21-nél időt kértünk. Sajnos a hátralevő időben megint elveszítettük a fonalat, és amíg mi két pontot, ellenfelünk négyet csinált, így 25:19-re, és 3:0-ra győzött.

Ezzel a vereséggel véglegesség vált, hogy a hatodik helyen végeztünk a bajnokság alapszakaszában.

Valics György, megbízott vezetőedző:Az utolsó két mérkőzés már a rájátszásra való felkészülés jegyében telt. Igyekeztünk minél több felállást kipróbálni a mérkőzések alatt, ezért is nem jöttek az eredmények. Sajnos lányoknak még idő kell, hogy ezeket a szerkezeti változásokat megszokják. Véget ért az alapszakasz, jön a play-off. Ott kell majd megmutatni, hogy mennyire érett be ez a váltás. Sajnálom, hogy se ma, sem pénteken nem sikerült győznünk, de a vesztes mérkőzésekből lehet a legtöbbet tanulni. Úgy gondolom, hogy a Vasashoz hasonló, stabil játékot játszó csapatok ellen minél több időt kell a pályán tölteni a tanuláshoz. Most lesz közel két hét szünet. Addig készülünk Nyíregyháza elleni elődöntőkre!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41