Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Szoros csatában szenvedtünk vereséget az elődöntő első mérkőzésén!

Április 1-én rendezték meg a röplabda bajnokság elődöntőjének első találkozóját, ahol ellenfelünk az a FATUM Nyíregyháza volt, aki két héttel ezelőtt elhódította a Magyar Kupát a bajnok Békéscsaba legyőzésével.

A Magyar Kupa négyes döntője, és az előző két Nyíregyháza elleni mérkőzésünk is bebizonyította, hogy kezd megszakadni a BRSE abszolút egyeduralma a magyar bajnokságot tekintve, egyre több csapat is – köztük mi is – színvonalasabb és nívósabb összecsapásokat tud produkálni, egyszer-egyszer pedig „csodát” is végre tudja hajtani.

Nem csak ezek miatt tekintettünk pozitívan a vasárnapi mérkőzésre, hanem mert az extraligában kétszer is legyőztük aktuális ellenfelünket.

UTE-FATUM-Nyíregyháza 2:3 (26,22,-18,-19,-14)

Bár az első szett elején magukhoz ragadtuk a vezetést (2:1, 5:2), ellenfelünk kiegyenlített, majd egészen 9:9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor sikerült négy ponttal ellépnünk (13:9), de innentől a vendégek pillanatai következtek, és hamarosan már 14:15 állt az eredményjelzőn a javunkra. Persze nem sokáig, mert mi is ritmust váltottunk, és fordítottunk 18:16-ra. Ekkor megint a Nyíregyházának jött ki jobban a lépés, és 18:20-ra, majd 20:22-re is náluk volt a vezetés. Ám a lányok nem adták fel, lépésről-lépésre közeledtünk majd 23:23-nák ismét egál volt. És jött az idegek csatája, amit mi bírtunk jobban, és 28:26-ra nyertünk, így 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második játékrész eleje maga volt a borzalom a részünkről, hiszen 0:3, majd 4:7-re is vezetett már a vendég együttes. 5:10-nél időt kértünk, majd nagy csatában sikerült egalizálnunk. Innentől kezdve megint egy-egy pontot gyűjtve haladtak előre a csapatok, de 12:15-nél újra csak nekünk kellett egy kis pauzát kérnünk. Ezt egy ideig nem sikerült kihasználnunk, hiszen állandósult egy hárompontos különbség a két csapat között, ám 15:19-nél már a vendégek kértek időt. Innentől kezdve újra sikerült „talpra állnunk”, majd 22:22-nél már ismét egyenlő volt az állás … és nem volt megállás, hiszen zsinórban öt pontot csináltunk, amivel 25:22-re nyertünk, és már 2:0-ra vezettünk.

Ekkor egy kicsit mindenki elhitte, hogy megvan a mérkőzés, de a vendégek ezt máshogy gondolták, és a harmadik szettben repülőrajtot vettek. 1:7 után tértünk csak magunkhoz, majd sikerült kozmetikázni a különbségen (4:8). Sajnos ez is csak ideiglenes volt, hiszen 7:14-nél már tetemes előnnyel, teljesen megérdemelten vezetett a Nyíregyháza hét ponttal, ám ekkor megint húztunk egy „merészet”, és átvettük a játék irányítását. 10:14-nél majd 16:19-nél időt kértek a vendégek, ami után állandósult egy három-négypontos különbség, amit a végére hétre növeltek, így 18:25-re nyertek, és 2:1-re szépítettek.

A negyedik játszma eleje megint nem a mienk volt, hiszen 0:3-ra, majd 2:5-re is sikerült meglógniuk a kék mezben játszó vendégeknek. 5:6-nál újra megjött a közönség hangja is, ám 5:10-nél megint mi kértünk időt. Sajnos ez sem segített rendet tenni a fejekben, és ellenfelünknek sikerült újra egy hatpontos vezetésre szert tennie (9:15). 14:18-nál, és 17:20-nál a vendégek is szünetet kértek, majd innentől kezdve már nem is adták ki a vezetést a kezükből, így 19:25-re nyertek, és kiegyenlítettek.

Az aranyszett közepéig felváltva vezettek a csapatok, hol itt, hol ott kellett kapaszkodniuk a játékosoknak (2:1, 3:4, 6:5). Ezt követően egészen 9:9-ig mi futottunk az eredmény után, majd 10:12-nél mi is időt kértünk. 13:13-nál és 14:14-nél szinte felrobbant a Tungsram Csarnok, a szurkolókon nem múlt a győzelem, ám az utolsó két pontot a vendégek szerezték, így 2:3-ra győztek.

Ezzel a győzelemmel a Nyíregyháza elvette a pályaelőnyüket, és 1:0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcbna. A következő mérkőzésre csütörtökön, április 5-én, 17:30 órakor kerül sor a nyíregyházi Continental Arénában.

Képek

Kispest Open 2015 Strandröplabda Torna című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41