Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Szoros csatában sikerült megtartanunk a pályaelőnyünket!

Kedden, május 1-én hivatalosan is kezdetét vette a 2017/2018-as extraliga bronzcsatája, ahol ellenfelünk a Jászberény RK csapata volt. Az alapszakaszban két alkalommal találkoztunk aktuális ellenfelünkkel, akkor kétszer is 3:1-re győztünk, majd a rájátszásban jött egy hazai 3:2-es, illetve egy idegenbeli 3:1-es győzelem, így kimondhatjuk, hogy mi számítunk esélyesnek a harmadik hely megszerzésére!

UTE–Jászberényi RK 3:2 (19,13,–14–21,9)

Az első szettben jól kezdett mind a két csapat, ám egészen 9:9-ig fej-fej mellett haladtak a lányok. Ekkor a vendégeknek jött ki jobban a lépés, és 9:11-re sikerült meglépnie a Jászberénynek. Ezt követően fordult a kocka, és átvettük a játék irányítását. 16:13-nál időt kért ellenfelünk, majd 20:14-nél ismét szünetet kértek. A rövid pauzát követően is lendületben maradtunk, és bár sikerült „kozmetikáznia” az eredményen a vendégeknek, 25:19-re nyertünk, így 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második játékrész egészen 2:2-ig volt szoros, innentől kezdve viszont kizárólag rólunk szólt a szett. 6:2-nél és 10:3-nál kért időt Deme edző, ám ezek sem szegték lányaink kedvét, és magabiztosan, 25:13-ra nyertünk, így már 2:0-ra vezettünk.

A harmadik játszma az elsőhöz hasonlóan nagy csatát hozott, 4:4-t és 8:8-t követően a vendégek átvették az irányítást és a vezetést. 11:18-nál időt kért vezetőedzőnk, de sajnos innen már nem tudtuk felállni, így folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között. A végén 14:25-re nyert a Jászberény, és 1:2-re módosította az állást.

A negyedik szettben álomkezdést produkáltunk, hiszen már 4:0-ra is vezettünk, ám ellenfelünk hatalmasat küzdve megfordította az állást, és 5:8-ra, majd 10:14-re is elléptek. Ekkor időt kértünk, majd 14:17-nél a vendégek is hasonlóan tettek. 16:18-nál, és 18:20-nál felcsillant a remény, hogy felzárkózhatunk, de ellenfelünk ezt máshogy gondolta, és 21:25-re nyert, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

Az aranyszettben ismét csak az eleje volt nehéz, és bár folyamatosan nálunk volt az előny, egy-két pontnál többel nem tudtunk vezetni ….. egészen7:4-ig, amikor is a Jászberény időt kért. Ám ez most sem törte meg a lendületünket, és folyamatosan sikerült növelni az előnyünket, majd 15:9-re, és 3:2-re győztünk, így 1:0-ra vezetünk a három győztes mérkőzésig tartó párharcban.

Vezetőedzőnk így értékelte a találkozót: „A mérkőzés első két szettjében nagyon jól játszottunk, sikerült nagy nyomást helyezni ellenfelünkre. A nyitás-fogadásunk is összeállt, támadásban pedig több jó döntést sikerült hoznunk. A harmadik és a negyedik játékrészben sok hibát követtünk el, azok, amik a meccs elején működtek, most nem sikerültek. A negyedik szett végén, és az aranyszettben sikerült újra magunkra találnunk, és rendezni a sorokat. Bízunk benne, hogy a szombati mérkőzésen nem fogunk ennyit hibázni, és sikerül közelebb kerülnünk a kitűzött célunkhoz, a bronzérem megnyeréséhez.

A bronzcsata második mérkőzése szombaton, május 5-én, 19 órai kezdettel kerül megrendezésre Jászberényben.

HAJRÁ UTE!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41