Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Szombaton kezdődik a röplabda Extra Liga!

Elérkezett az idő, és most szombaton, október 6-án, 19:30 órakor megkezdődik számunkra is a 2018/2019-es Röplabda Extra Liga. Ellenfelünk hazai környezetben a zsinórban öt bajnoki címet szerző Békéscsaba együttese lesz.

Mint általában nyaranta, úgy most is sok változáson esett át csapatunk, hiszen többen távoztak a Megyeri útról, de legalább annyian érkeztek is, valamint új edzővel vágunk neki a bajnokságnak és a Challenge Cup-nak.

A felkészülés során két tornán is részt vettünk, valamint lejátszottunk jó pár találkozót hazai ellenfelek ellen, de a főpróba szombaton, a Tungsram Csarnokban lesz. A bajnokság hivatalosan már szerdán, október 3-án elstartolt, amikor is a Békéscsaba együttese Szombathelyre látogat.

Az Extra Ligában hat csapat szerepel (BRSE, FATUM-Nyíregyháza, Haladás Szombathely, Jászberény, Vasas, UTE), akik dupla oda-visszavágós alapon mérkőznek meg egymással az alapszakaszban. Ez összesen 20 találkozót jelent, mindenkit kétszer fogadunk hazai környezetben, illetve kétszer utazunk idegenbe.

Ezt követően jön az alapszakasz második része, majd a rájátszás előtt kialakul egy sorrend, ahol az első és a második helyezett együttesek kiemeltek lesznek, így nekik nem kell pályára lépniük a negyeddöntőben, a 3. és 6. helyezett, valamint a 4. és 5. helyezett egymás ellen, két nyert mérkőzést játszik. Ezután az Extra Liga alapszakasz 1. helyezettje és a 4. és 5. helyezettek, valamint a 2. és a 3. és 6. helyezettek egymás elleni negyeddöntőjének győztese játszik, három nyert mérkőzésig. A két elődöntő győztese játszik az első helyért három nyert mérkőzésig, a két elődöntő vesztese játszik a harmadik helyért három nyert mérkőzésig.

Mivel a rajtig még van pár nap, így vezetőségünk úgy határozott, hogy szerdán edzőmérkőzést játszik csapatunk a Kaposvár együttese ellen, de a két klub megállapodása szerint ez is zárt kapus lesz, így szurkolóink csak szombaton láthatják először a lányokat. Természetesen a szerdai eredményről beszámolunk majd olvasóinknak.

A bajokság pontos menetrendjét ITT lehet megtekinteni, a jegy-, és bérletárakról ITT található információ!

Legyünk minél többen a bajnokság során, és szurkoljunk együtt a sikeres szereplésnek.

HAJRÁ UTE!

Képek

Övvizsga 2019.február 11-én című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41