Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Szenzációs siker a Tungsram Csarnokban, megtörtük a Békéscsaba veretlenségi sorozatát!

Már az „odavágó” mérkőzésen is lehetett sejteni, hogy csapatunk komolyabb játékerőt képvisel, mint az elmúlt években, így az nem volt akkora meglepetés, hogy szettet sikerült rabolnunk a bajnoki címvédő otthonában.

Az, ami szombat délután a Megyeri úton történt, arra az elmúlt két és fél évben nem volt példa, hiszen ennyi ideje nem veszített el egy mérkőzést sem a BRSE a bajnoki kiírásban. A találkozó – ahogyan azt már nálunk megszokhatták – ismét csak telt hát előtt kezdődött el, hiszen mindkét oldal szurkolótábora érezte, hogy ez nem egy „újabb” összecsapás a bajnokságban, hanem az első játszik a második helyzettel. A találkozón készült képeket IDE kattintva tudják megtekinteni!

A mérkőzés előtt szurkolói csoportunk, az UTE Volley Ultras '15 plüssmaci dobálást hirdetett, amire nem kevesebb, mint nyolc zsáknyi ajándék jött össze. A 3:2-es győztes összecsapás után szakosztályunk vezetése, néhány játékossal és természetesen a szurkolókkal kiegészülve Újpest Főterére, az Újpest Cseriti "házához" vette az irányt, ahol az összegyűjtött játékokat leadtuk. Innen - akárcsak a tavalyi évben - december közepén, egy műsorral egybekötött karácsonyi "évzárón" kerülnek kiosztásra a plüssök!

Az első szettben is igen szoros volt az állás, hiszen egészen 6:6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követően sikerült ugyan 9:7-re ellépnünk, de 16:16-ig újra egy-egy pontot szerezve ment előre mindkét együttes. Sajnos a végjáték nem a mi szánk íze szerint alakult, hiszen a 17:19-nél szerzett kétpontos előnyét ötre tudta növelni a vendég együttes, és 20:25-re nyerte ezt a játszmát (0:1).

A másodikban kicsit beragadtunk a rajtnál, hiszen 0:4 után máris időt kellett kérnünk. 5:7-nél már a Békéscsaba is pauzát rendelt el, majd újra csak az ő pillanataik következtek, hiszen 6:13-megint tetemes volt a két csapat közti pontkülönbség. Ezt követően sikerült egészen 12:16-ig feljönnünk, majd újra csak a „csabaiak” örülhettek, hiszen ezt a szettet is 20:25-re nyerték, így már 0:2-re vezettek összesítésben.

A harmadik játékrészben mi szereztük meg az első pontot, majd egészen 5:4-ig nálunk volt az előny. Ekkor megint fordult a kocka, és a vendégek kezdeményeztek, és fordítottak 9:12-re. Hamarosan viszont már 14:12 állt az eredményjelzőn a javunkra, majd ezt a két pontot egészen 20:17-ig magabiztosan őriztük. 22:18-nál kicsit elhittük, hogy megnyertük a szettet, ám a vendégek ezt máshogy gondolták, és 25:24-re zárkóztak. A slusszpoén ezúttal a mienk volt, és az első szettlabdánkat sikerült „megcsinálnunk”, így 26:24-re nyertünk, és 1:2-re szépítettünk.

A negyedik játszmában ismét a Békéscsaba kezdett jobban, de 1:3 után újra átvettük a játék irányítását, és 8:5-re fordítottunk. Egy vendég időkérés után 11:11 is volt már az eredmény, de ezt követően elfogyott a BRSE lendülete, és csak egy csapat volt a pályán. A lányok olyan extázisban játszottak, amire nem nagyon vannak még szavak. Mindenki szorgosan és hatékonyan tette a dolgát, aminek nem lehetett más következménye, mint hogy szépen-lassan növeltük az előnyünket. 19:14-nél és 22:15-nél már érezhető volt, hogy itt ma valami nagy dolog van készülőben, majd amikor megszereztük a 25. pontunkat, akkor elkezdődött a „visszafogott” szieszta a lelátón, hiszen kilenc!!!! ponttal gyűjtöttünk többet, mint ellenfelünk (25:16), így jöhetett az ötödik, mindent eldöntő játszma.

Az aranyszett elején még kitartott a negyedik játékrészből áthozott lelkesedésünk, hiszen 3:1-re és 5:2-re is vezettünk, majd időt kértek a vendégek. Egészen 9:9-ig csak futottak az eredmény után, ekkor azonban megint jobban koncentráltak a befejezéseknél, így sikerült 10:13-ra, és 11:14-re is meglépniük. És akkor jött a lila-fehér (f)ordítás, amiben nem kevesebb, mint öt!!!!!! meccslabdát hárítva (11:14, 14:15, 15:16) nyertük meg a találkozó 3:2-re, így sikerült két pontot itthon tartanunk.

Vezetőedzőnk, Horacio Bastit így értékelte a látottakat: „Csapatunk nagy várakozással tekintett a mérkőzés elé, hiszen egy olyan együttes látogatott hozzánk, akik hosszú ideje nem veszített mérkőzést a bajnokságban. Nem szerettünk volna kockáztatni a sérültek állapotát, hiszen csapatunk már kvalifikálta magát a következő fordulóba. Nagyon jól játszottunk az egész találkozó alatt, jó volt a nyitás-fogadásunk, és sokat javult a védekező játékunk. Ezek elengedhetetlen feltételei voltak a mai győzelemnek. Nagyon boldog vagyok a lányok teljesítménye miatt. Olyan szenvedéllyel játszottak, ami hatalmas energiákat szabadított fel a „nehezebb” pillanatokban. Két és fél év után sikerült legyőzni egy nagyszerű csapatot, és ez a teljesítmény még jobban kihangsúlyozza a lányok munkáját a pályán. Természetesen nem mehetünk el a szurkolók mellett sem, hiszen az ő buzdításuk és lelkesítésük nélkül nem biztos, hogy sikerült volna a győzelem. Köszönöm mindenkinek, aki kilátogatott a mérkőzésre, és buzdította a lányokat.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésére most szombaton, december 16-án, 17 órai kezettel kerül sor a Budaörs otthonában.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41