Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Régi-új játékosokkal bővült röplabda csapatunk kerete!

A múlt héten már bejelentettük, hogy az argentin Horacio Nestor Bastit vezetőedző irányítása mellett kezdjük el a 2017/2018-as bajnokságot, aki reményeink szerint rengeteg tapasztalatot és új színt fog hozni csapatunk életébe. Mostani cikkünkben viszont nem vele, hanem a játékoskeret változásait szeretnék megosztani szurkolóinkkal.

Már hivatalos, hogy továbbra is lila-fehérben fog pályára lépni a jelen pillanatban a World Grand Prix-re készülő liberónk, Kötél Dóra, kétszeres magyar bajnokunk, Dégi Barbara, és tavaly igazolt bolgár válogatott centerünk, Veronika Bezhandolska is.

Szeretne a jövőben alapemberré válni felnőtt csapatunkban saját nevelésünk, és a tavalyi évben is sokat fejlődött fiatal reménységünk Hajós Alíz, valamint az előző szezonban igazolt centereink, Nagy Viktória és Rohodi Eszter is. Feladónk Ancsin Kitti is nálunk folytatja pályafutását, aki nyár folyamán többször is részt fog venni válogatott kerettagként az Aberto Salomoni szövetségi kapitány irányítása alatt zajló válogatott edzőtáborában.

Nagy örömünkre szolgál, hogy pár év kitérő után visszatért hozzánk Jászberényből a szintén Újpesten nevelkedett, válogatott feladónk Bleicher Réka, aki meghatározó tagja lett az idei felnőtt válogatott csapatnak, valamint újra lila-fehérben fog játszani az MTK-ból igazolt Szűcs Kinga, aki tavalyi szezonban nagyon sokat fejlődött, rendkívül ponterős játékossá vált a jelenlegi szövetségi kapitány irányítása alatt.

Újra csapatunkban, Újpesten folytatja a röplabdázást a Gödöllői RC-ből igazolt, korábban utánpótlás válogatott Czina Kata is.

 Az alábbiakban „új” igazolásainkat kérdeztük a váltásról és az előttünk álló bajnokságról.

Szűcs Kinga:Egyénileg úgy gondolom, hogy sokat fejlődtem az előző szezonba. Fizikailag és mentálisan is erősebb lettem, de van még hova fejlődnöm. Amikor először megkeresett az Újpest nagyon örültem neki. Vezetőség elmondta, hogy mik lennének a célok. Az tetszett a legjobban, hogy látom, van jövőképe a klubnak, és szerintem ez nagyon fontos. Az edző kérdése is nagyon lényeges volt számomra, ezért is döntöttem az UTE mellett. Alapvető, hogy legyen egy jó csapategység. Ha ez működik, úgy gondolom, hogy bármi lehet az előttünk álló szezonban. A következő szezonban nagyon jó lenne a magyar bajnokságban és a kupában és a négy közé kerülni, és ha keményen dolgozunk, hiszek benne, hogy összejöhet. Egyénileg szeretnek ponterősebb lenni, és még többet erősödni fejben. Természetesen nyáron sem fogok pihenni, hiszen Hackl Szilvivel fogok indulni a strandröplabda bajnokságban!

Czina Kata:Örülök, hogy újra az Újpestben fogok játszani! Nagy reményekkel indulok neki az új szezonnak. Remélem, nagyon sikeresek leszünk, teljes erőbedobással ezen fogok dolgozni! Az előző szezonom nem olyan volt, amilyennek vártam, de magam sem voltam top formában. Sajnos betegség miatt ki kellett hagynom egy hónapot. Saját magamtól azt várom a következő bajnokságban, hogy ismét érmet szerezzünk a csapatommal és szeretnék egyénileg is sokat fejlődni!

Természetesen az új igazolásokkal még nem zárultak le a csapatépítési munkák, további tárgyalások zajlanak. A távozóknak további sok sikert kívánunk a következő szezonra.

(fotó: SzPortfotók)

Hajrá lilák!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41