Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Ötszettes meccsen győztük le a Jászberény csapatát az extraligában!

Szombaton este esélyesként, telt ház előtt léptünk pályára a Tungsram Csarnokban a röplabda extraliga aktuális fordulójában. Ellenfelünk az a Jászberény csapata volt, akit közel egy hónappal ezelőtt 3:1-re győztünk le idegenben, és nagyon fűtötte őket a visszavágás reménye! A találkozón készül képeket IDE kattintva éehet megtekinteni!

Ennek a tudatában is kezdődött a mérkőzés, hiszen 4:2-es vezetésünk után a lehető legszorosabban alakult az első szett. 8:8, 10:10, 14:14-et követően sikerült kétpontos (16:14) előnyre szert tennünk, amikor is ellenfelünk időt kért. Sajnos a rövid pauza meghozta az eredményét, már ami a Jászberényt illeti, hiszen 18:21-re sikerült fordítaniuk. 21:22-nél ismét egy „berényi” időkérés következett, majd 21:24 állt hamarosan az eredményjelzőn. Ekkor még két pontot sikerült összehoznunk, de a vendégek megszerezték a legfontosabbat, így 23:25-re nyertek, és 0:1-re vezettek összesítésben

A második játékrész elején kicsit bealudtunk, de 1:3-t követően sikerült egalizálnunk (3:3). Ezt követően megint a Jászberénynek jött ki jobban a lépés, de 6:5-re már nálunk volt az előny. 12:8-nál először vezettünk néggyel, majd sajnos megint a vendégek pillanatai következtek, és 13:14-re már ők vezettek ….. nem sokáig, mert ekkor megint átvettük a játék irányítását, és újra visszaállítottuk a négypontos különbséget a javunkra (18:14). 22:17-nél már kicsit elhittük, hogy megvan a szett, de …. 22:21-nél újra izgulhattunk, majd jött a végjáték, ahol bár szinte végig nálunk volt az előny, és a vendégek futottak az egyenlítésért, 26:28-ra nyertek, így már 0:2-re vezettek.

A harmadik játékrész eleje is az idegek csatáját hozta, hiszen mi vezettünk (2:1), majd fordított a Jászberény (5:7), ám 9:8-nál már ismét csak nálunk volt az előny. 12:10-nél és 16:12-nél is a vendégek kértek időt, ám innentől kezdve nem adtuk ki az „irányítást” a mérkőzés és a játékrész folyamán, és magabiztosan, 25:18-ra nyertünk, így 1:2-re módosítottuk az összesített állást.

A negyedik szett eleje egyértelműen ellenfelünknek jött ki jobban, hiszen 0:5 után sikerült csak pontot szereznünk. Egészen 12:13-ig folyamatos volt a hárompontos „berényi” előny (6:9, 8:11), majd egy időkéréssel próbálkoztak megint, de ezúttal ez most nekünk kedvezett, és 14:13-ra fordítottunk. És újra csak nem volt megállás, mi diktáltuk a tempót, a vendégek pedig próbáltak lépést tartani velünk, de a lányok egyre-jobban „belemelegedtek” a mérkőzésbe, és 25:20-ra hozták ezt a játszmát is, így 2:2-re alakították az állást.

Az aranyszettben is a vendégek kezdtek jobban, hiszen már 1:4-re is vezettek, de 6:5-re sikerült fordítanunk. 9:5-nél időt kért a Jászberény, de az utolsó három szettben mutatott játékunk ellen nem volt „orvosság”, így magabiztosan, 15:8-ra és 3:2-re győztünk, így két ponttal gazdagodtunk szombat este.

Vezetőedzőnk e képen látta a találkozót: „Rosszul kezdtük a találkozót, hiszen a blokkolásunk és a védekezésünk nem működött, így a támadójátékunk sem volt annyira hatékony, mint az előző mérkőzéseken. Sok hibát vétettünk az első két szettben, majd a harmadiktól kezdve elkezdtünk hatékonyabban védekezni, és ezek miatt eredményesebb lett a támadójátékunk. Ekkor a csapat megfelelően játszott és a pályára lépők is jól szálltak be a mérkőzésbe. Koncentráltan, szenvedélyesen és elkötelezetten tették a dolgukat még a nehezebb szituációkban is. A következő héten is folytatjuk a kemény munkát, hogy elérjük a céljainkat. Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen szurkolótábor van mögöttünk, aki folyamatosan buzdítja a lányokat a mérkőzés egész ideje alatt. Büszke vagyok a csapat minden egyes játékosára, hogy ilyen körülmények után is sikerült megnyerni az összecsapást.”

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41