Dátum: 2020 május 31. (vasárnap) | Angéla, Petronella

hírek

Liliom Rita lila-fehérben folytatja pályafutását!

Mint azt már egyes hírportálokon idő előtt lehetett olvasni, szakosztályunk vezetősége – a kialakult sérüléshullám miatt – felvette a kapcsolatot a magyar röplabda válogatott csapatkapitányával, Bokorné Liliom Ritával, akivel egy rövid egyeztetést követően sikeresen megállapodott, így biztossá vált, hogy a szezon végéig csapatunkat fogja erősíteni.

Legfrissebb igazolásunk a januári sérülése és műtétje után már teljes értékű edzésmunkát végez, ahogy fogalmazott, „A lábaim már készen állnak az edzésekre!

Ritának igen „mozgalmas élete” volt, hiszen 2004 óta csak külföldi csapatokban játszott – többek között – Amerikában, Németországban, Lengyelországban, Törökországban, Olaszországban, végül pedig Franciaországban, a Paris St. Cloud-ban, ahol a válogatott másik tagja, Pallag Ágnes is a csapattársa volt. A magyar válogatottban 2011-ben mutatkozott be, és egészen 2018-ig a tagja és csapatkapitánya volt.

Rita így nyilatkozott honlapunknak a visszatéréséről: „Jól érzem magam, köszönöm szépen a kérdést” – kezdte a riportot szélső ütőnk. „Már augusztusban elkezdtem a labdás edzéseket, a kondi programot magam végeztem egy közeli konditeremben. Ezúton is szeretném megköszönni az MTK-nak, hogy náluk kezdhettem el a felkészülésemet, hálás vagyok az edzőknek és a játékosoknak, hogy befogadtak és edzhettem velük. Amikor lesérültem, akkor csak az járt a fejemben, hogy nem akarom úgy abbahagyni a röplabdázást, hogy az legyen indokom, hogy nem leszek képes „visszajönni” a sportba. Szerettem volna két lehetőség közül választani …. szerencsére a sportot választottam. Jó visszatérni, jó éhesnek lenni a röpire. Külföld már egyáltalán nem jött szóba, jó itthon lenni. Azt nem mondom, hogy nem hiányzik, de hosszú évek után jó látni az őszt és a telet. Az UTE október közepén keresett meg, és a szezon végéig írtam alá a szerződésemet. Újpest nőtt fel apukám, itt lakott a nagypapám, szóval jó érzés ide jönni. Természetesen vannak még céljaim, de egyelőre a következő edzés és meccs a fontos számomra. Nem mondtam le a válogatottról sem, nagyon szívesen visszatérnék oda is …. majd meglátjuk mit hozz a jövő!”

SOK SIKERT ÉS SÉRÜLÉSMENTES SZEZONT KÍVÁNUNK!

Képek

baki I. Európai Játékok - csapatgyűlés című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41