Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Közép-európai Liga

Az UTE visszalépett PDF Nyomtatás E-mail
2011. október 18. kedd, 18:45
club_3089776_1284683464247_tn2A mai napon az UTE vezetése hivatalosan bejelentette, hogy visszalép a Közép-európai Liga további mérkőzéseitől, a versenyen való részvételtől.
A szövetségben megjelent képviselők (Jurácsik Mátyás, Nagy Jenő, Gegesi Kiss Pál) egy rövid tárgyalás keretében átbeszélte a lehetőségeket a szövetség főtitkárával, Földvári Péterrel. Elmondták, hogy visszalépésük oka kimondottan anyagi jellegű. A beígért szponzori pénzek nem érkeztek meg, így nem tudják finanszírozni a további mérkőzéseken való szereplést. Az okok között az UTE vezetése hivatalos levelében leírta, hogy szakosztályuk az MRSZ-től azt az ígéretet kapta, hogy a MRSZ és a DigiSport közötti szerződés alapján a sportcsatorna élő közvetítéseket ad a Közép-európai Liga mérkőzéseiről. Erre építve dolgozták ki a média-reklám stratégiát, hogy biztosítani tudják részvételük költségeit. A megállapodás szerint a sportcsatorna 6 hazai mérkőzést közvetített volna. Az élő közvetítések révén támogatni kívánták a röplabdasportot, valamint növelni a Közép-európai Liga magyarországi ismertségét. A sportcsatorna képviselője jelezte felénk, hogy nem tudják megoldani a közvetítést a Tungsram csarnokból. Megpróbáltak másik sportcsarnokot találni, ahonnan a közvetítések lehetségesek lettek volna, azonban a rendelkezésre álló igen rövid idő alatt ez nem sikerült. Az elmaradt közvetítések miatt visszalépett szponzorok támogatása nélkül a csapat lehetetlen helyzetbe került.
Károlyi Gábor a DigiSport gyártásvezetője elmondta: „A legnagyobb problémát az okozta, hogy a csarnok kicsi, nincs hely a főkamerának, ami a lelke az egész közvetítésnek, ami rálát a teljes pályára. A folyondár utcai csarnok azért jó televíziós szemmel, mert nem az alapvonaltól indul egy kameraállás. Mindenképpen mozgástérre van szükség.
Több csarnokot javasoltunk, köztük a Fáy utcait és a Folyondárt is, de egyik sem volt megfelelő a csapatnak. Mivel a mi érdekünk is a minél színvonalasabb megjelenés, valamint a Magyar Röplabda Szövetséggel is jó kapcsolatban vagyunk, ezért nyitottak vagyunk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást. Végül megbeszéltük, hogy az általuk javasolt Gabányi László Sportcsarnok méreteiben jó lehet, de szükség van néhány apró változtatásra. Nem kértünk lehetetlent. Néhány izzónak az áthelyezését, hogy megfelelő minőségű képünk legyen, illetve egy állványt a kameráknak.”
Mindezek ellenére a csapat a nemzeti bajnokságot folytatja, az ahhoz szükséges források rendelkezésre állnak.

Képek

I.Farsangi Teremtorna - 2019.február 9. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41