Dátum: 2019 február 20. (szerda) | Aladár, Álmos

hírek

Két ponttal gazdagodtunk a Nyíregyháza elleni mérkőzés után!

Röplabda szakosztály 2018-01-27 Megtekintések száma: 559

A 2017/2018-as bajnoki kiírása miatt fordulhatott elő az a furcsaság, hogy most csütörtökön játszottuk a szezon legelső FATUM-Nyíregyháza elleni mérkőzését. Mindkét csapat győzelemből érkezett a találkozóra, ellenfelünk a Vasast, mi pedig a Jászberényt győztük le.

Az első szett eleje a vendégeké volt, sajnos sikerült néhány perc alatt 2:7-re ellépniük. Ekkor vezetőedzőnk időkéréssel próbálkozott, ami után sikerült rendet tenni a fejekben, és egy nagyszerű játékkal 10:9-re fordítottunk. 16:12-nél már a második idejét kérte ki a Nyíregyháza, majd ők is elkezdtek lépésről-lépésre közelíteni hozzánk. 20:19-es lila-fehér vezetésnél megint megráztuk magunkat, és zsinórban szereztünk öt pontot, amire a másik oldalról nem érkezett válasz, így 25:19-re nyertünk, és 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második játékrészben mi szereztük meg az első pontot, ám a vendégek ismét csak 2:5-re módosították az eredményt. Innen megint elkezdtünk kapaszkodni, de ez most csak 6:9-ig sikerült. 6:11-nél időt kértünk, de innentől kezdve jött egy hullámvölgy a játékunkban, és hamarosan már 6:16 állt az eredményjelzőn. A hátralevő időben is a vendégek domináltak, és bár a szett végén sikerült kicsit kozmetikázni az eredményen, így is 17:25-re nyertek, így kiegyenlítették az állást (1:1).

A harmadik játszma is hasonlóan alakult, mint az első kettő. Itt is 2:5-nél kapcsoltunk, és – akárcsak az elsőben – sikerült 8:7-re fordítanunk. Ekkor megint összeállt a játékunk, és egy-egy „kis” hibát leszámítva nem engedtünk sokat az ellenfélnek. 10:15-nél időt kért a Nyíregyháza, majd sikerült 18:15-re ellépnünk. 23:18-nál elhittük, hogy megvan a szett, de a vendégek máshogy gondolták, és egy nagy hajrát kivágva 24:23-ra jöttek fel. Ezt követőn jött a feketeleves, hiszen átvette a vezetést a Nyíregyháza (24:25). A „hajrában” aztán megint sikerült a magunk javára fordítani a találkozót, és egy nagy csatát követően 28:26-ra nyertünk, így újra nálunk volt az előny (2:1).

A negyedik játékrész eleje most nekünk jött ki jobban, de 4:1 után átvette a vezetést a FATUM (4:5). Innentől kezdve nem is adták ki az előnyüket a szett végéig, és bár volt szoros is (14:15, 19:19) az állás, 19:21 után megint nem koncentráltunk eléggé, így 21:25-re nyert a vendég együttes, és 2:2-re alakították az összesített állást.

Az aranyszettben szinte megtáltosodtunk, hiszen 4:0 után szerezte meg az első pontját ellenfelünk, majd 11:3 is állt már az eredményjelzőn. Ekkor megint lankadt a figyelmünk, ellenfelünk vérszemet kapott, és 13:9-ig sikerült felzárkóznia. A végét megint csak mi bírtuk jobban, és 15:10-re, valamint 3:2-re győztünk, így mi szereztük meg a plusz egy pontot.

Vezetőedzőnk így látta a mérkőzést: „Ahogy számítottunk rá, egy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a Nyíregyháza csapatával. Tudtuk, hogy nagyon sok „értékes” és eredményes játékosuk van, akik jól védekeznek, ezért nehéz ellenük pontot csinálni. A csapat a fontos pillanatokban nagyon jól játszott, és keveset hibázott. A mi játékunk a csapatjátékon áll, és még a nehéz helyzetekben is vannak olyan játékosaink, akik ki tudják javítani, ha valakinek nem megy. A mai meccsen jól nyitottunk, és nagyon jól működött a blokkunk. A következő mérkőzésekre még a támadójátékunkat kell csiszolni, mert a fogadásunk már jól működik, de abból pontot is kell csinálnunk. Bízom benne, hogy a következő hetekben sikerül megerősíteni a pozíciónkat az extraliga tabelláján, és jó helyen tudjuk kezdeni a rájátszást.

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41