Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Hatodik helyen végeztek röplabdás lányaink a bajnokságban

Az alapszakaszban a negyedik helyen végzett az UTE női röplabda csapata, amivel kvalifikálta magát a rájátszásba (21 mérkőzésen 47 pontot gyűjtöttek a lányok).

 Az első összecsapáson máris a későbbi bajnok Linamar Békéscsabai RSE együttesét kaptunk, és szenvedtünk vereséget, így az 5-8. hely egyikéért játszhattunk a továbbiakban. Az első ellenfelünk a 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese volt, és 2-0-s győzelemmel léptünk tovább. Következett az 5-6. helyért az MTK-BUDAPEST fővárosi rangadó, ahol az első összecsapáson hazai pályán legyőztük a kék-fehéreket, majd idegenben a hazaiak győztek, így 1-1-es állással vártuk a szombati, mindent eldöntő mérkőzést.

Sajnos nem kezdődött túl jól a találkozó számunkra, mert ugyan szoros csatában, de 2-0-ás szett-előnybe került ellenfelünk (25-21, 25-22). A harmadik szettet nagy küzdelemben megnyerték lányaink (26-24) A negyedik szettben 18-11-es vendég előnyről még vissza tudtunk jönni, de sajnos az MTK behúzta a harmadik győztes szettjét is (25-21), így ők ünnepelhették az ötödik helyet.

A mérkőzés után Ancsin Ildikót, a női röplabda szakosztályvezetőjét sikerült egy rövid értékelésre felkérnünk:
„Nagyon keserű vagyok a végeredmény miatt, hiszen az MTK elleni helyosztó első összecsapását hazai környezetben megnyertük. Az ottanit elveszítettük, bár az a mérkőzés számunkra egy győztes szettel indult. Sajnos többen már a zsebükben érezték a győzelmet, hiszen az alapszakaszban is kétszer viszonylag könnyen nyertünk az MTK ellen. Egy helyosztót azonban nem szabad összekeverni egy bajnoki fordulóval, ráadásul az MTK az utóbbi időszakban összeért egy rutinos, több volt válogatott játékosokkal felálló csapattá.

Ha az egész éves mérleget nézzük, akkor ez nem egy rossz eredmény, hiszen a bajnokságban 29 mérkőzésből 20-at megnyertünk. Összekerültünk minden ágon a bajnok Békéscsabával, helyosztó első körében kettőből kétszer nyertünk Kaposvár csapata ellen Tavalyi évhez képest sikerült egy lépést előre lépnünk, de mégsem vagyok elégedett.......Jobb lett volna most arról beszélni így a bajnokság befejeztével, és egy kicsit utólag talán gyógyír lett volna számunkra az -az ötödik hely…….. ha azt mondhattuk volna – alapszakasz után csak a négy közé jutásért kaptunk ki az újdonsült bajnok Békéscsabától …. Sajnos nem így lett.

A következő időszak feladatai közé tartozik,hogy leülünk beszélni a lányokkal, és kiértékeljük az idei szezont. Igyekszünk előre nézni, tanulni hibáinkból és tovább építkezni, hogy az idei évnél jobb eredménnyel zárhassuk a következő szezont.

Aki ismer engem tudja, hogy amíg csak lehet küzdök az utolsó percig,mert imádom a röplabdát és remélem az elkövetkező években minden korosztályban meghatározói lesznek lila röplabdás lányaink sportágunknak,mert jó úton haladunk..... fiatalabb korosztályban még mindig az országos döntőkbe jutásért küzdenek csapataink ami az elmúlt időszakra nem volt jellemző.

A mérkőzés utolsó szettjében sajnálatosan megsérült játékosunk, Ancsin Kitti, akinek jobbulást kívánunk!


HAJRÁ UTE! HAJRÁ LILÁK!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41