Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Győzelemmel zártuk az extraligát!

Pénteken, Kaposváron játszotta le utolsó extraliga találkozóját női röplabda csapatunk. Mivel az összecsapás előtt már biztossá vált, hogy a második helyen végeztünk a csoportban, így számunkra annyi tétje volt a mérkőzésnek, hogy a győzelmi szériánkat megtartsuk.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–UTE 1:3 (–17,–14,23,–21)

Ennek ellenére egy igen szoros első szett következett, felváltva volt az előny a csapatoknál (3:2, 4:6). 6:9-nél először sikerült három ponttal meglépnünk, majd hamarosan ez az előny mindössze egyre csökkent (9:10). Ezt követően ritmust váltottunk, és egészen 10:16-ra, majd 11:18-ra sikerült meglógnunk, ahonnan már nem volt visszaút a hazaiak számára. 14:23-nál időt kért a Kaposvár, de a szettet már nem tudták szorossá tenni, így 17:25-re nyertünk, és 0:1-re vezettünk összesítésben.

A második játékrész eleje hasonlított az elsőre, hiszen egészen 4:6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor megint átvettük a játék irányítását, és 5:9-re, illetve 6:11-re növeltük az előnyünket. Sajnos ekkor jött egy kis „áramszünet” a játékunkban, és 10:11-re zárkózott a Diamant. Ekkor megint „megráztuk” magunkat, és 10:15-re, majd 12:18-ra sikerül ellépnünk. Ekkor megint összeszedettebb lett a játékunk, és nem is nagyon engedélyeztünk két pontnál többet a hazaiaknak, így 14:25-re nyertünk, és már 0:3-re vezettünk.

A harmadik szett is az eddig „megszokottak” szerint igen szorosra sikeredett, a Kaposvár nem nyugodott bele a két elvesztett játszmába, és 6:6-ot követően szépen-lassan átvették a vezetést (10:8). Ekkor időt kértünk, majd 12:11-re zárkóztunk fel. Ezt követően megint a zöld-fehéreknek jött ki jobban a lépés, és 17:13-ra növelték az előnyüket. 18:17-nél már a hazaiak kértek időt, majd jött egy nagy csatát hozó végjáték, ahol 22:23-ra vezettünk, de sajnos most a Kaposvárnak kedvezett ez az időszak, és 25:23-ra nyertek, így 1:2-re módosították az eredményt.

A negyedik játékrész elején még kitartott a hazaiak lelkesedése, de 3:2-t követően 4:6-ra már nálunk volt az előny. Innentől kezdve egészen 10:13-ig egy-egy pontot szerezve haladtak a csapatok a végjáték felé, majd 12:15-nél ismét csak a Diamant kért egy kis pauzát. A szünetet követően már 15:15 állt az eredményjelzőn, majd 16:19-re sikerült növelnünk az előnyünket. Innentől kezdve már nem is adtuk ki a hárompontos vezetést a kezünkből, és 21:25-re, és 1:3-ra győztünk.

Vezetőedzőnk így értékelte a látottakat: „Az első labdamenettől kezdve nagyon élvezték a lányok a játékot, nagy intenzitással és koncentráltan játszottak. A harmadik és a negyedik játszmában kicsit „elmerültünk”, nem úgy működött a blokkolásunk és a védekezésünk, ahogy azt szerettük volna. A mérkőzés végére azonban visszataláltunk a „helyes” útra, és jó játékkal sikerült megszereznünk mind a három pontot. Nagyon boldogok vagyunk, mert az extraligában megmutattuk, hogy egy erős csapatot alkotunk, akik a jó támadás és védekezés mellett a kombinációs játékunkkal is meglephetjük az ellenfeleket. Most jön három hét, hogy felkészüljünk az elődöntőkre, amit nagy lelkesedéssel, koncentrálással és felelősséggel fogunk megtenni.

Képek

Kispest Open 2015 Strandröplabda Torna című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41