Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Ezúttal nem adtunk esélyt a Haladásnak!

A szombatról csütörtök délutánra előrehozott TV-s mérkőzésen ismét a Hungast-Haladás ellen lépett pályára női röplabda csapatunk, ebben a szezonban már ötödik alkalommal, ezúttal is idegenben. Bár a statisztika szerint mi voltunk a találkozó esélyesei, az utolsó szombathelyi összecsapáson csak 3:2-re sikerült nyernünk (ez a Magyar Kupában volt – szerk.). Egy maroknyi, ám annál lelkesebb lila-fehér szurkolót még a hétköznap 17:30-as időpont sem tudta elrettenteni attól, hogy a helyszínen tekintsék meg a mérkőzést.

Hungast-Haladás–UTE 1:3 (25,–21, –17, –14)

A csapat nem mindennapi körülmények között érkezett meg a mérkőzés helyszínére, hiszen az a busz, amivel indultunk volna, a garázsból való kiállást követően ütközött, így egy közel másfél órás csúszással sikerült csak elindulnunk. A megérkezést követően szinte mindenki egy emberként figyelte a telefonját, hogy új igazolásunknak, az argentin Fortuna Antonela-nak időben megérkezik-e a játékengedélye, de ezt a kezdés előtt egy órával kézhez kaptuk, így ő is pályára léphetett.

Az első szettet borzasztóan kezdtük, 5:0-t követően már időt kellett kérnünk. Sajnos a folytatás sem egészen úgy alakult, ahogy azt szerettünk volna, és hamarosan már 10:4 állt az eredményjelzőn a hazaiaknak. Ekkor elkezdtünk magunkra találni, és 12:9-nél már a Haladás is időt kért. Ezt követően megint nem a mi perceink következtek, és 18:12-nél kikértük a második pauzánkat. Ezután sikerült ugyan faragni a hátrányból, de a „célegyenesbe” kanyarodva ellenfelünk állt jobban (21:17).  21:19-nék ismét csak a zöld-fehérek rendeltek el egy rövid szünetet, majd sikerült kiegyenlítenünk (21:21). Ezután megint két hazai pont következett, de 23:23-nál újra egál volt az állás. A találkozón és a szettben először 24:25-re vezettünk, majd egy rossz bírói ítélet miatt ismét egyenlő volt az eredmény. Utána viszont Bleicher Réka és Alja Paradzik pontjaival 27:25-re nyertünk, így 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második játékrész – akárcsak az első – szintén egy 5:0-s hazai „rohammal” kezdődött, ami után ismét időt kértünk. Sajnos ez megint nem nekünk kedvezett, a második pontunkat 10:2-nél sikerült elérnünk. Ezután állandósult egy öt-hatpontos különbség a hazaiak részére, majd 12:8-ra kapaszkodtunk fel, amikor is időt kért a Haladás …. ez annyira jól sikerült, hogy hamarosan már 18:12-re vezettek. Innen megint megtettünk mindent, de 20:16-nál ismét csak ellenfelünknek jött ki jobban a lépés. Mivel az első szettlabdát nem sikerült beütniük, ezért 24:21-nél időt kértek, ami után megszerezték az egy pontot, így 25:21-re nyertek, és kiegyenlítettek összesítésben (1:1).

A harmadik szett teljesen ellentétes volt, mint az előzőek, hiszen itt mi kezdtünk sokkal jobban, és 4:0-ás vezetésünknél időt kért a hazai együttes. 5:4-nél még izgultunk kicsit, majd átvettük a mérkőzés teljes irányítását, és szép játékkal sikerült 12:6-ra ellépnünk. 14:10-es előnyünknél időt kértünk, majd ismét csak a mi perceink következtek, és 21:13-nál ismét egy hazai szünet következett. Ezt követően jött négy Haladás pont zsinórban, ami után mi is időt kértünk. Innentől kezdve pedig csak lila-fehér pontokat láthattak a kilátogatók, így 25:17-re nyertünk, és már 2:1-re vezettünk.

 A negyedik játszmában a Szombathely szerezte meg az első találatot, majd fordítottunk 6:3-ra, amikor is ismét csak időt kértek a hazaiak. 10:7-nél ismét szoros volt az állás, ám játékosaink megérezték, hogy le lehet zárni a találkozót, és mindent beleadva mentek előre. 16:9-nél újra csak egy magabiztos előnyre tettünk szert, majd 20:12-nél ellenfelünk kért szünetet. 23:13-nál már tíz ponttal vezettünk, a vége pedig 25:14, és 3:1 lett a javunkra, így begyűjtve mind a három pontot.

 

 Kántor Sándor:Nem volt egy egyszerű mérkőzés. Három játékost is be kell építeni a csapatba, és ez most nehéz feladat, de messze még az út vége. Sokat hibáztunk, ezen mindenképpen javítani kell.

 

 

Képek

Hajós Alfréd Kupa című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41