Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Az ötödik helyen végeztünk a röplabda bajnokságban!

Hosszú volt az út, de szerdán a végére értünk, és sikerült az ötödik helyen zárni a 2016/2017-es röplabda magyar bajnokságot. Ahogy a mondás tartja, csak a jóra szabad emlékezni, így az alábbiakban idézzük fel az utolsó, MTK elleni párharcunkat. A találkozón készült fényképeket IDE vagy IDE kattintva lehet megtekinteni!

MTK Budapest – UTE 2:3 (-22, 20, 20, -13, -11)
Budapest, Szamos u., 200 néző. V.: Éva T., Kiss Z.
MTK: Lutter L., Lakatos, Papp, Petőváry, Szűcs, Kilyénfalvi
Csere: Hajek-Nagy (liberó), Lesi, Tímár, Horváth
Vezetőedző: Alberto Salomoni

UTE: Juraszik, Háfra, Bezsandolszka, Dégi, Miklai, Headen
Csere: Hadnagy R. (liberó), Lutter E., Ancsin, Varbanova, Császár, Hajós
Megbízott vezetőedző: Valics György.

Akárcsak az eddigi két mérkőzésen, úgy a harmadik összecsapás első szettje is nagy csatát hozott a két együttes között. A hazaiak szerezték meg a vezetést, majd meg sem álltak 4:1-ig. Ekkor összekaptuk magunkat, és hamarosan már 6:6 állt az eredményjelzőn. A technikai szünetben 8:7 volt a kék-fehérek javára, majd 11:8 után ismét átvettük a játék irányítását, és 11:12-nél már a hazai csapat kért időt. A második szünetben 13:16-ra léptünk el, majd sikerült ezt a hárompontos előnyt is majdnem elajándékozni, hiszen 19:20-nál, illetve 21:22-nél nagyon közel került hozzánk az MTK. Ekkor időt kértünk, majd rendeztük a sorokat, és 22:25-re megnyertük az első játszmát, így 1:0-ra vezettünk.

A második szett 1:0-s hazai vezetése után 3:4-re fordítottunk, majd zsinórban jött 5!! hazai pont, így a technikai szünetben 8:4-re vezetettek a „kékek”. Ezután megint elkezdtünk kapaszkodni, de ellenfelünk sikeresen tartotta a két-három (12:9), olykor ötpontos (15:10) különbségét. 19:12-nél időt kértünk, majd jött is három lila-fehér pont, ami után a hazai edző is időt kért. 22:16-nál is egy pauza következett, majd 24:18-nál három szettlabdát hárítva feljöttünk 24:21-re. Sajnos a negyediket már kihasználta a hazai csapat, így 25:21-re nyertek, és kiegyenlítették az összesített állást (1:1).

A harmadik játékrészben mi szereztük meg a vezetést, majd 2:3-ig nem is adtuk ki a kezünkből. Ekkor megint jött az egy pont itt, egy pont ott, de a technikai szünetben ismét nálunk volt a vezetés (6:8). Sajnos az örömünk nem tartott sokáig, mert azonnal fordított az MTK, és 11:8-nál időt kellett kérnünk. A szünet után sem találtuk a játék ritmusát, a hazaiak viszont „könnyedén” szerezték a pontokat, így a második technikai szünetben már 16:8-ra vezettek. 19:9-nél ismét csak próbáltunk rendet rakni a fejekben, ami többé-kevésbé sikerült is, hiszen lassan, de biztosan elkezdtünk felzárkózni. 23:19-nél a kék-fehérek is időt kértek, majd amíg mi egy, ők két pontot szereztek, így 25:20-ra nyertek, és már 2:1-re vezettek.

A negyedik szettben ismét csak ellenfelünk szerezte meg az első pontot, majd jött zsinórban négy újpesti válasz, ami után a hazaiak időt kértek. Ez segített is, bár a technikai szünetben már 5:8-ra vezettünk. Innentől kezdve állandósult a három-négypontos vezetésünk, bár 8:13-nál már öt is volt közte. 12:15-nél mi is időt kértünk, majd a szünet után beindult a lila henger, ami egészen 12:23-ig ment. Ekkor megint jött egy hazai pont, amire kettővel válaszoltunk, így 13:25-re nyertünk, és 2:2-re egalizáltunk.

Az aranyszettben az MTK szerzett vezetett, majd 2:3-ra fordítottunk. Ekkor megint előhúztunk valamit a tarsolyunkból, és – néhol parádés játékkal – 2:7-re elléptünk. Ezután megint kapkodóvá vált a játékunk, de annyira azért figyeltünk, hogy ne engedjük közel a hazaiakat. Ez egészen 7:14-ig tartott, ekkor ugyanis fordult a kocka, és a kék-fehérek megérezték, hogy még nincs vége a mérkőzésnek, és elkezdték szorgosan gyűjtögetni a pontokat. Ez sajnos négy meccslabdánkba került, ám az ötödikkel már nem tudtak mit kezdeni, így 11:15-re és 2:3-ra győztünk.

A két győztes mérkőzésig tartó párharcot 2:1-re hoztunk, és az ötödik helyen végeztünk a 2016/2017-es bajnokságban!

A mérkőzés után csapatkapitányunkat, Miklai Zsanettet és megbízott vezetőedzőnket, Valics Györgyöt kérdeztük a találkozóról, és a mögöttünk levő szezonról:

Valics György:Mindig nagyon jó érzés győztesként elhagyni a pályát. Gratulálok a lányoknak az ötödik helyhez. Sok mindent lehetne erről a szezonról mondani, de ebben a mérkőzésben minden benne volt! Köszöjük a szurkolóknak, és a családtagoknak, hogy az egész bajnokság alatt mellettünk álltak, és bíztattak minket!

Miklai Zsanett:Nagyon gratulálok a csapatnak, három szettben nagyon jól játszottunk … főleg az utolsó kettőben. Bár a hazai csapat megnyerte a második és a harmadik játszmát, a negyedikben sikerült egy nagy különbségű győzelmet összehozni. Ez a mérkőzés is híven tükrözi mind a két csapat idei teljesítményét, mert volt, hogy az egekben voltunk, volt, hogy a földön. Jelen pillanatban most annak örülök, hogy ezt a párharcot tudtuk hozni, hiszen a bajnoki alapszakaszban mind a két alkalommal kikaptunk az MTK ellen, és hogy meg tudtunk mutatni, hogy ellenük is tudunk jól és eredményesen játszani.

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41