Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

A szív diadala volt a szombati bajnoki győzelem!

„Megfogyva bár, de törve nem” … kezdhetnénk a Szózat egyik pont idevágó soraival a szombati, Gödöllő ellen bajnoki mérkőzésünk szöveges összefoglalóját, hiszen a találkozó előtt Milca Lubieska és Priscila Bosio sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, a keretből ketten pályára léptek az NB II-es összecsapáson is a felnőttek előtt, illetve Czina Kata is lebetegedett, így nem volt könnyű helyzetben vezetőedzőnk, Horacio Bastit a csapatösszeállítást illetően. A találkozón készült képeket IDE kattintva lehet megtekinteni!

A mérkőzést ennek ellenére nagy elánnal kezdte mind a két együttes, hol itt, hol ott volt az előny. A helyzetünket az első szettben, 8:7-es lila-fehér vezetésnél tovább nehezítette, hogy ütőnk Dégi Barbara rosszul ért földet egy felugrást követően, így őt is le kellett cserélni. Innen is mielőbbi jobbulást és visszatérést kívánunk. 10:10 után 11:12-nél a vendégek kértek időt, majd 11:14-re és 14:17-re is elhúztak. Ekkor jött a fordulat, és a fogukat összeszorítva, egymásért, igazi csapatként együttműködve zsinórban öt pontot hoztunk, így 19:17-re már nálunk volt az előny. Ekkor két gyors időkérés következett a gödöllői oldalon, majd 22:18-nál másodszor vezettünk négy ponttal. Az előnyt már nem is adták ki a kezükből a lányok, és 25:20-ra nyertek, így 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második játékrész szinte az első megismétlése volt. Nagyon szoros volt a szett eleje (4:3, 6:8, 11:14), majd ismét csak a játékrész közepén előhúztunk valahonnan egy csodát, és a 17. pontnál újra megfordítottuk az állást (18:17). És hogy ekkor se legyen nagy változás az előzőkhöz képest, itt is sikerült megtartanunk a vezetést, és ezt a szettet is 25:20-ra nyertünk, így már 2:0-ra vezettünk.

A harmadik játszma elején a vendégek szerezték meg az első pontot, ám hamarosan már 3:1 állt az eredményjelzőn a javunkra. 5:5-nél és 8:8-nál egyenlő volt, majd kétpontos vezetést sikerült megszereznie a Gödöllőnek. 10:10-et követően aztán jött a végső nagy hazai roham, és egészen 19:11-ig megállíthatatlanok voltunk. Ekkor megint egy-egy pontot szerezve lépdeltek a csapatok, a végén pedig 25:16-ra és 3:0-ra győztünk.

Vezetőedzőnk így értékelte a találkozót: „A szerdai, Magyar Kupa kiesés után egy nagyon fontos mérkőzés volt a szombati találkozó. Ez a győzelem nagy jelentőséggel bírt a csapategység és a lányok lelkivilágának visszaállításában. Főleg annak tükrében volt szenzációs a diadal, hogy több dérültünk is volt az összecsapás előtt. Az első szettben tovább nehezítette a helyzetünket, hogy Dégi Barbi és Császár Norina megsérült, ez nagyon megzavarta a „fejeket”. Egy-két labdamenetnek el kellett telni, hogy rendezzük a helyzetet. Nagyon elégedett vagyok a lányok hozzáállásával, hiszen egy csapatként, sok erőfeszítéssel és sok szenvedéllyel arattunk fontos győzelmet.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41