Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

„Bízom benne, hogy sikerül győzelemmel indítani a bajnokságot!”

Mint azt már jeleztük szurkolóinknak, most szombaton, október 14-én 18 órai kezdettel a Tungsram Csarnokban megkezdi a 2017/2018-as NB I-es röplabda bajnokságot felnőtt csapatunk (a találkozó előtt juniorjaink a Penta Gödöllői Röplabda Club ellen lépnek pályára 14:30 órai kezdettel).

A Haladás Szombathely mérkőzés előtt vezetőedzőnket, Horacio Bastit-ot, és ütőnket, Dégi Barbarát kérdeztük meg a felkészülésről, illetve az előttünk álló szezonról.

Dégi Barbara:A felkészülést már augusztusban elkezdtük, Käfer Levente gondoskodott az erőnlétünk megalapozásáról, majd csatlakozott a kerethez Horacio Bastit, az új vezetőedző. Voltak szakaszai a felkészülésnek, melyet Mátraházán, Pozsonyban és Kaposvárott töltöttünk. Megmérkőztünk kétszer a Vasassal és egyszer az MTK csapatával, részt vettünk egy nemzetközi tornán, ahol cseh és szlovák csapatokkal játszottunk. Sajnos Hajós Alíz megsérült az egyik edzőmérkőzés során, így az ő játékára nem számíthatunk a bajnokság első szakaszában. Természetesen voltak jó és gyengébb meccseink a felkészülési fázis során, de összességében úgy gondolom, hogy jó úton járunk.  A csapat szépen formálódik, a tavalyról ismert „arcok” mellé csatlakoztak új, válogatott játékosok, akiket beépítettünk a keretbe. Intenzív segítséget kapunk a junior csapat játékosaitól is, akik napi szinten csatlakoznak a felnőtt keret munkájához. A jelenlegi kerethez további két, argentin játékos fog még csatlakozik. A feladatunk az lesz, hogy őket is mihamarabb integráljuk mind a közösségbe, mind pedig a taktikai rendszerbe és variációkba. Az alapszakasz során az első három csapat közé várom magunkat, hogy a rájátszást az úgynevezett "extraligában" tudjuk folytatni. Addigra fel tudjuk mérni az erőviszonyokat a teljes bajnoki mezőnyben.

Horacio Bastit:A felkészülési időszak nagyon jó volt, voltak jobb, és kevésbé jobb mérkőzések. Sajnos Alíz kiválásával egy kulcsjátékost veszítettünk el, de igyekszünk „pótolni” a szerkezetben az ő játékát. Bízom benne, hogy szombaton sikerül győzelemmel indítani a bajnokságot, de tudjuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár majd ránk a Tungsram Csarnokban!

MINDENKIT NAGY SZERETETTEL VÁRUNK A MÉRKŐZÉSRE!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41